Rakennusmaalaus

Maalari lisää maalia telaan.

Rakennusmaalauksen alalta valmistut maalariksi, joka työskentelee erilaisissa uudisrakennus- ja remontointikohteissa pintakäsittelyn ja maalauksen työtehtävissä. Rakennusmaalaus on yksi suuntautumisvaihtoehdoista pintakäsittelyalan perusopinnoissa. Työtehtäviäsi ovat rakennusmaalauksen lisäksi korjausmaalaus, tapetointi, ruiskumaalaus ja laatoitus. Taidat myös pientalojen ja julkisivujen maalauksen. Olet siis erilaisten pintojen ammattilainen, jonka vastuulla on pinnan lopullisen ulkonäön lisäksi laadukas ja kestävä työnjälki. 

Tutustu koulutustarjontaan koulutuskalenterissa:

Värikartta pensseli tela ja pohjapiirros pöydällä.

Maalarina maalaat rakennusten ulko- ja sisäpintoja. Ulkona maalauskohteitasi ovat sokkeli, seinät, katto, parveke, ikkunat ja ovet. Sisätiloissa maalaat ikkunoiden ja ovien lisäksi lattioita, seiniä, ja kattoja. Sää- ja työskentelyolosuhteet ovat maalarin työssä vaihtelevia.

Tärkeitä ominaisuuksia maalarin työssä ovat huolellisuus, luovuus sekä kyky hahmottaa erilaisia värejä ja muotoja. Yleinen kiinnostus värejä ja värimaailmoja kohtaan on eduksesi. Työ on fyysisesti kuormittavaa, joten hyvä fyysinen kunto on työssä jaksamisen edellytys. 

Tulevaisuuden työ 

Pintakäsittelyn perustutkinnon ja rakennusmaalauksen osaamisalan suorittaneena nimikkeitäsi työelämässä voivat olla maalarin lisäksi hiekkapuhaltaja, koristemaalari, korroosionestomaalari ja tasoitemies tai -nainen. Voit suuntautua maalariksi rakennusyrityksiin, jolloin työkohteitasi ovat uudisrakennus- ja remontointikohteet. Voit työskennellä myös kalustemaalauksen, koriste- ja kuviointimaalauksen sekä asiakaspalvelun ja myyntityön tehtävissä. 

Lisätietoja

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Pasanen Marko
opettaja
talotekniikka
putkiasentajan koulutus
kylmäasentajan koulutus
tutkintovastaava (talotekniikan pt/at/eat)
Haapamäentie 1
70900 Toivala