Turvallisuus

Turvallisuusalan opiskelija näytön edessä.

Turvallisuusalan perustutkinnon suorittamalla valmistut turvallisuuspalvelujen ja asiakaspalvelun ammattilaiseksi. Tutkintonimikkeesi on turvallisuusvalvoja.

Ylläpidät turvallisuutta, suojaat asiakkaiden omaisuutta, torjut rikollista toimintaa ja toimit vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten kanssa. Voit työskennellä esimerkiksi vartiointitehtävissä, vahtimestarina, turvatarkastuksessa tai tavaroiden kuljetuksessa. Tehtäviisi voi kuulua myös kulunvalvonta eli rakennuksessa tai alueella liikkuvien henkilöiden valvonta joko vartioiden tai teknisten laitteiden avulla.  

Turvallisuusalan perustutkinto antaa sinulle kaikki valmiudet, mitä turvallisuusalalla työskentelyyn tarvitset. Perustaitojen lisäksi opiskelet turvatekniikkaa, uhkatilanteiden hallintaa, vartiointi- ja palvelutoimintaa sekä itsepuolustusta. Tutkinnon tavoite on, että sinulla on valmiudet työskennellä kaikilla turvasektorin aloilla. Suoritat opintojesi aikana järjestyksenvalvojan, ensiavun ja vartioinnin peruskurssit.

Tutustu koulutustarjontaan koulutuskalenterissa:

Turva-alan opiskelija testaa hälylaitteita.

Turvallisuusalan ammattilaisena kykenet työskentelemään monikulttuurisessa työympäristössä sekä vaihtelevissa ympäristöissä ja tilanteissa. Hyvä fyysinen ja psyykkinen kunto on edellytys turvallisuusalalla työskentelyyn. Tunnistat ammattisi fyysiset ja psyykkiset terveysvaarat ja osaat ennaltaehkäistä niitä pitämällä huolta itsestäsi ja työssä jaksamisestasi.

Tarvitset myös hyvät vuorovaikutustaidot: työsi sisältää paljon asiakaspalvelutilanteita sekä erilaisten ihmisten kohtaamista. Kun hakeudut turvallisuusalan koulutukseen, sinulla tulee olla rikosoikeudellisesti nuhteeton tausta. 

Tulevaisuuden työ 

Voit työskennellä esimerkiksi vartioinnin, arvokuljetuksen, turvatarkastuksen, järjestyksenvalvonnan, aulapalvelun tai kulunvalvonnan tehtävissä. Voit työllistyä monipuolisesti turvallisuusalan yrityksiin, organisaatioiden, yritysten tai teollisuuden turvallisuusvalvontaan tai viranomaissektorille. 

Nuori mies seisoo Savon ammattiopiston turvallisuusvalvoja-takissaan ja kuvassa on yläkroppa.
Kun vastaa kerran kyllä, saattaa siitä pyörähtää liikkeelle todellisten tapahtumien onnenpyörä. Näin kävi turvallisuusalan opiskelija Simo Larilahdelle keväällä 2023, kun hän sai opettajan kautta kuulla eteläsuomalaisen turvallisuusalan yrityksen etsivät kesätyöntekijöitä.
Lue lisää

Lisätietoja

Kuva yhteystiedosta Leinamo Kati
Leinamo Kati
koulutuspäällikkö Varkaus
sähkö
tieto- ja viestintätekniikka
turvallisuus
rakennusala
talotekniikka
taideteollisuus (jalometalli)
turvallisuusvastaava (B-lohko, Osmajoentie 75, Varkaus)
PL 113 (Osmajoentie 75)
78201 Varkaus
Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Koski Jari
koulutuspäällikkö
lentokoneasentajakoulutus (Rissala)
turvallisuusala Kuopio
turvallisuusvastaava (Siltasalmentie 450, Toivala)
Siltasalmentie 450
70900 Toivala