Palvelut

Savon ammattiopisto tuottaa monipuolisesti palveluja. Kampuksilta löytyy muun muassa ravintoloita ja kahviloita. Lisäksi opiskelijat toteuttavat esimerkiksi hyvinvoinnin, kauneuden, metsäalan ja elämysalan palveluja.

kypsiä patonkeja pellillä.

Monipuolista ruokaa itse tehtynä

Savon ammattiopiston lounasravintolat tarjoavat monipuolista ruokaa, joka valmistetaan pääasiassa ravintoloiden omissa keittiöissä. Lounas tarjoillaan noutopöydästä, ja raaka-ainevalinnoissa painotetaan lähituottajia sekä kotimaisia vihanneksia ja juureksia. Kestävän kehityksen tavoitteita edistetään osallistumalla Portaat Luomuun -ohjelmaan, mikä tarkoittaa luomutuotteiden päivittäistä käyttöä. Lisäksi tehdään jatkuvasti työtä hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

Ruokalistat laaditaan toisen asteen oppilaitosten ravitsemussuositusten mukaisesti. Tarjolla on päivittäin 1–2 pääruokavaihtoehtoa, joista toinen on kasvisruoka. Kasvisruokapäivinä tarjotaan yksi pääruoka. Ravintola Parvessa vaihtoehtoja on 2–3, ja aina vähintään yksi niistä on kasvisruoka. Lounas sisältää myös monipuolisen salaattipöydän, tuoretta leipää ja ruokajuoman. Erikoispäivinä, kuten teema- ja keittopäivinä, tarjontaan sisältyy jälkiruoka.

Erityisruokavalioita varten tarvitaan lääkärintodistus, joka toimitetaan oman kampuksen opiskelijaravintolaan yhdessä erityisruokavaliolomakkeen (pdf) kanssa. Kasvisruokavaliosta riittää pelkkä ilmoitus, mutta täysin vegaanisia aterioita ei valmisteta säännöllisesti. Ravintolahenkilökunta on tarvittaessa apuna erityisruokavalioihin liittyvissä asioissa, jotta ruokailu olisi mahdollisimman sujuvaa.


Asiakastyöt

Asiakkaat ovat tärkeässä roolissa tukemassa tulevaisuuden ammattilaisten kehittymistä, sillä oppiminen ja työskentely aidoissa tilanteissa ja ympäristöissä muodostavat keskeisen osan opintoja. Asiakastöiden tarjonta suunnitellaan opetuksen tavoitteiden mukaisesti, minkä vuoksi palveluvalikoima voi vaihdella eri ajankohtina.