Pintakäsittely

Nainen pinnoittaa keltaista seinää laastilla.

Pintakäsittelyalan työtehtäviä ovat uudisrakennus- ja korjausmaalaus, teollisuusmaalaus sekä lattioiden asennus. Kun suoritat pintakäsittelyalan perustutkinnon, tutkintonimikkeesi määräytyy sen mukaan, mille pintakäsittelyalan osaamisalalle opinnoissasi suuntaudut. Tutkintonimikkeitäsi voivat olla maalari, pintakäsittelijä ja lattianpäällystäjä. 

Perustutkintojen lisäksi voit suorittaa pintakäsittelyalan ammattitutkinnon rakennusmaalauksen tai teollisen pintakäsittelyn osaamisalalla. Rakennusmaalauksen osaamisalalla voit myös suorittaa erikoisammattitutkinnon. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot on suunnattu työelämässä kokemusta kerryttäneille aikuisille. 

Seinäntasoitusvälineitä  varastossa.

Pintakäsittelijän työssä kiteytyvät osaamisalasta riippumatta arvostus kädentaitoja ja käsityötä kohtaan. Ammattilaisena vastaat maalipinnan tai lattian lopullisesta ulkonäöstä, joten työlläsi on usein korkeat laatuvaatimukset.

Pintakäsittelyalan perustutkinnossa pakolliset ja kaikille yhteiset tutkinnon osat ovat Rakennusten korjausmaalaus (50 osaamispistettä) ja Uudisrakennusmaalaus (35 osp). Osaamisalan valitset opintojen aikana.  

Osaamisalat 

 

Tulevaisuuden työ 

Maalarina työllistyt maalaus- ja rakennusliikkeisiin. Pintakäsittelijänä sinulle avautuvat työpaikat monilta eri teollisuuden aloilta, kuten huonekalu-, metalli- ja rakennusteollisuus. Työmahdollisuuksia löytyy myös rakennus-, maalaus- ja automaalausliikkeistä. Lattianpäällystäjänä voit työskennellä lattianpäällystys- ja rakennusliikkeissä. Pintakäsittelijän perustutkinnon suorittaneena sinulla on myös mahdollisuus toimia yrittäjänä.

Lisätietoja

Kuva yhteystiedosta Kilpeläinen Ari
Kilpeläinen Ari
koulutuspäällikkö
rakennusala
rakennusalan tutkinnot
talotekniikka
pintakäsittely
teollinen pintakäsittely
Haapamäentie 1
70900 Toivala