Kone- ja tuotantotekniikka

Opiskelija hitsaa.

Kone- ja tuotantotekniikan alalla saat kattavat perusvalmiudet teknologiateollisuuden tehtäviin. Alan perustietouden lisäksi kerrytät itsellesi syvemmän osaamisen valitsemaltasi osaamisalalta: valittavanasi on asennuksen ja automaation osaamisala tai tuotantotekniikan osaamisala.

Perustutkinnon suorittaneena osaat lukea ja hyödyntää alan teknisiä kuvia ja dokumentteja sekä käyttää työssä tarvittavia koneita ja työkaluja turvallisesti ja ammattitaitoisesti. 

Tutustu koulutustarjontaan koulutuskalenterissa:

Opiskelija ja opettaja opettelevat robotin käyttöä.

Kone- ja tuotantotekniikan alalta valmistuttuasi hallitset modernit valmistustekniikat ja -prosessit. Osaat työskennellä tuotannossa ja työyhteisössä alan säädösten mukaisesti. Teet tarkkoja mittauksia ja oikeita materiaalivalintoja sekä kykenet vastaamaan valmistamiesi tuotteiden laadusta.

Opit, kuinka hyödynnät työssäsi niin automaatiota kuin tieto- ja viestintätekniikkaa. Teknologiateollisuuden tehtävissä määräysten, standardien ja annettujen ohjeiden noudattaminen on kaiken toiminnan keskiössä. 

Osaamisalat 

Asennuksen ja automaation osaamisalalta valmistut koneasentajaksi. Koneasentajaan tehtäviin kuuluvat mekaanisten koneiden ja laitteiden kokoonpano, asennus ja huolto. Tunnet koneiden ja laitteiden rakenteet sekä osaat hyödyntää työssäsi erilaisia materiaaleja ja asennusmenetelmiä. Sovellat työtehtävissäsi mekaniikkaa, hydrauliikkaa ja pneumatiikkaa. 

Tuotantotekniikan osaamisalalta voit valmistua joko koneistajaksi tai levyseppähitsaajaksi. Koneistajana valmistat koneiden osia ja muita työpiirustuksien mukaisia kappaleita automaattisia työstökoneita hyödyntäen. Tunnet alan materiaalit, koneet ja toimintatavat. 

Levyseppähitsaajana suunnittelet ja valmistat piirustusten mukaisia levytöitä, hitsaustöitä sekä metallirakennetöitä. Osaat suunnitella työvaiheesi ja käyttää hitsaustöissä tarvittavia materiaaleja ja laitteita. Olet suorittanut ammatissasi vaaditut pätevyydet ja kokeet. 

Opiskelija hitsaa simulaattorilla.

Tulevaisuuden työ 

Kone- ja tuotantotekniikan tutkinnon suorittaneena voit työskennellä teknologiateollisuuden erilaisissa työtehtävissä. Voit suuntautua joko valmistus- tai asennustöihin.

Alan tärkeimpiä työtehtäviä ovat levy- ja hitsaustyöt, CNC-koneistus sekä kokoonpano- ja asennustyöt. 

Lisätietoja

Kuva yhteystiedosta Kemppainen Ilkka
Kemppainen Ilkka
koulutuspäällikkö
kone- ja tuotantotekniikka
laboratorio
prosessiteollisuus
puuala
PL 87 (Hehkukatu 1)
70211 Kuopio