Lentokone

Lentokoneen moottori.

Savon ammattiopistossa voit opiskella lentokoneasennuksen perustutkinnon. Lentokoneala ja lentokoneasennuksen tutkinto ovat kansainvälisiä ja edellyttävät sinulta tarkkuutta, ehdotonta ohjeiden noudattamista, kattavaa teknistä osaamista sekä kielitaitoa. Osaat hyvin englantia ja ilmailuteknologian nopea kehitys innostaa sinua jatkuvaan uuden oppimiseen.

Olet luotettava, vastuuntuntoinen ja sitoutunut äärimmäisen tärkeään työhösi. Alalle hakeutuville järjestetään soveltuvuuskokeet. 

Tutustu perustutkintoon koulutuskalenterissa:

Lentokoneasentajana sinulla on valmiudet ilma-alusten, kuten lentokoneiden ja helikoptereiden huolto-, muutos- ja korjaustehtäviin. Hallitset monipuoliset tekniset kokonaisuudet sekä tarvittavat sähköliitos- ja ohutlevytyöt. Lentokoneasentajana osallistut lentokoneiden huoltoihin ja korjauksiin.

Teet tiimin jäsenenä monipuolisia määräaikaishuoltoja, päivittäisiä tarkastuksia, vikakorjauksia ja laitevaihtoja. Laadit myös raportteja tekemistäsi töistä. 

Tutkinnon rakenne

Lentokoneasennuksen osaamisalan opinnot järjestetään pääosin Rissalan yksikössä, joka on aivan Kuopion lentoaseman läheisyydessä. 9 viikkoa kestävät yhteiset tutkinnon osat (YTO-opinnot) suoritetaan Kuopiossa.

Lentokoneasentajan ammatilliset tutkinnon osat ovat

  • ilmailun perusteet,
  • ilma-aluksen huoltotekniikka,
  • ilma-aluksen aerodynamiikka,
  • rakenteet ja järjestelmät sekä
  • ilma-aluksen voimalaitteet. 
     

Opintoihin kuuluva noin 10 viikkoa kestävä työssäoppimisjakso suoritetaan viimeisen lukuvuoden aikana kotimaassa tai ulkomailla ilmailualan yrityksissä. Loppuosa harjoitteista ja harjoittelusta tehdään opiston lentokonehuoltoympäristössä opiston omilla lentokoneilla, joita ovat tällä hetkellä Learjet, Redigo, Piper Chieftain ja Cessna 402. 

Lentokoneasentajaopiskelijat esittelevät lentokonetta nuorille.

Tulevaisuuden työ 

Tutkinnon suorittaneena työllistyt ilma-alusten asennustehtäviin lentokonehuoltoyrityksiin, joita ovat esimerkiksi ilmavoimien toimipisteet, Finnair, Patria Aviation ja useat pienemmät ilmailualan yritykset.

Ala ja tutkinto ovat kansainvälisiä, joten saat hyvät edellytykset työllistyä myös ulkomaille. 

Lisätietoja

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Koski Jari
koulutuspäällikkö
lentokoneasentajakoulutus (Rissala)
suojeluvastaava
Siltasalmentie 450
70900 Toivala