Lentokone

Lentokoneen moottori.

Lentokoneasentajana vastaat lentämisen teknisestä turvallisuudesta huoltaen ja korjaten lentokoneita. Tässä työssä sinulta edellytetään ehdotonta luotettavuutta, järjestelmällisyyttä ja vastuuntuntoa sekä erinomaista psyykkistä ja fyysistä kuntoa. Lentokoneasentajana sitoudut tärkeään työhösi sataprosenttisesti. Osaat hyvin englantia ja ilmailuteknologian nopea kehitys innostaa sinua jatkuvaan uuden oppimiseen. 

Alalle hakeutuville järjestetään soveltuvuuskokeet. Lue lisää terveysvaatimuksista ja soveltuvuudesta täällä.

Tutustu perustutkintoon koulutuskalenterissa:

Lentokoneasentajana sinulla on valmiudet ilma-alusten, kuten lentokoneiden ja helikoptereiden huolto-, muutos- ja korjaustehtäviin. Hallitset monipuoliset tekniset kokonaisuudet sekä tarvittavat sähköliitos- ja ohutlevytyöt. Lentokoneasentajana osallistut lentokoneiden huoltoihin ja korjauksiin.

Teet tiimin jäsenenä monipuolisia määräaikaishuoltoja, päivittäisiä tarkastuksia, vikakorjauksia ja laitevaihtoja. Laadit myös raportteja tekemistäsi töistä. 

Koulutuksen rakenne

Lentokoneasentajan tutkinto antaa sinulle kaksi kelpoisuutta:

  • Se on ammatillinen perustutkinto, joka antaa kelpoisuuden jatko-opintoihin.
  • Se on myös lentokoneen huoltohenkilöstön lupakirjaan valmistava koulutus. 

 

Koulutuksen, hyväksytysti suoritettujen kokeitten sekä vaaditun käytännön kokemuksen jälkeen sinun on mahdollista hakea ilma-aluksen huoltohenkilöstön lupakirjaa, joka tunnistetaan kaikkialla Euroopassa.

Savon ammattiopiston lentokoneasentajan koulutusohjelma sisältää EU:n ilmailulainsäädännön mukaiset lupakirjaluokat B1.1 (suihkumoottorilentokone) ja B1.2  mäntämoottorilentokone).

Ammatillinen perustutkinto muodostuu 180 osaamispisteestä. Ammatillisissa perustutkinnoissa on ammatillisia tutkinnon osia (145 osp) ja yhteisiä tutkinnon osia (35 osp). Yhteiset tutkinnonosat ovat viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen ja yhteiskunta- ja työelämäosaaminen.

Lentokoneasentajaopiskelijat esittelevät lentokonetta nuorille.

Tulevaisuuden työ 

Tutkinnon suorittaneena työllistyt ilma-alusten asennustehtäviin lentokonehuoltoyrityksiin, joita ovat esimerkiksi ilmavoimien toimipisteet, Finnair, Patria Aviation ja useat pienemmät ilmailualan yritykset.

Ala ja tutkinto ovat kansainvälisiä, joten saat hyvät edellytykset työllistyä myös ulkomaille. 

Lisätietoja

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Koski Jari
koulutuspäällikkö
lentokoneasentajakoulutus (Rissala)
turvallisuusala Kuopio
turvallisuusvastaava (Siltasalmentie 450, Toivala)
Siltasalmentie 450
70900 Toivala