Huoltajille

 

Välitämme jokaisesta – yhdessä

Hienoa, että nuoresi opiskelee Savon ammattiopistolla. Olet hänen opintojensa tärkein tukija. Tältä sivulta löydät tietoa opinnoista, nuorten arjesta ja jaksamisesta sekä käytännön vinkkejä opiskelun tueksi. 

 

Kolme opiskelijaa juttelee.

Opiskeluhuollon palvelut

Opiskeluhuollon tehtävänä on huolehtia opiskelijoiden terveydestä ja hyvinvoinnista. Hyvinvoiva ja terve opiskelija jaksaa paremmin myös kouluarjessa.

Opiskelijat nauravat.

Tukea huoltajille

Jos muun muassa mielenterveyden haasteet, kiusaaminen tai päihteet ovat osa nuoren elämää, on tärkeää hakea apua ja kääntyä ammattilaisten puoleen. Monet eri toimijat ovat valmiita auttamaan.

Tutustu lisäksi erilaisiin videoihin ja podcasteihin saadaksesi lisätietoa ja tukea nuorelle.

Tekemistä ja kavereita vapaa-aikaan

Opiskelijaelämään kuuluu uudet kaveri- ja ystävyyssuhteet, oman paikan hakeminen, auttaminen ja autetuksi tuleminen. Monelle nuorelle ammatillisten opintojen alkaminen on samalla siirtyminen pois lapsuuden kodista. Opiskelijaelämä on myös itsenäistymistä ja oman paikan hakemista ja luomista. 

Savon ammattiopiston opiskelijat muodostavat yhdessä opiskelijayhdistys Salkku ry:n. Salkku järjestää tapahtumia kaikilla kampuksilla lukuvuosien aikana. Toimintaan kannattaa lähteä mukaan!