Jalometalli

Nainen tekee korua.

Savon ammattiopiston jalometallialalta valmistut artesaaniksi. Tunnet alasi materiaalit, työvälineet ja valmistusmenetelmät. Taideteollisuusalan opinnoissa opit esteettistä ja visuaalista kulttuuriosaamista. Kädentaidot ja yrittäjähenkisyys ovat luonnollisesti kaiken oppimisen keskiössä. Taideteollisuusalan tutkinto taskussasi osaat suunnitella omaa työtäsi ja hankkia alaltasi tietoa monipuolisesti. 

Taideteollisuusalan perustutkinnon suorittaneena työskentelet alansa laatumääreiden mukaisesti. Tunnet alan säädökset, käytännöt, materiaalien käsittelyn ja kestävän kehityksen toimintatavat voidaksesi valmistaa tuotteita tai palveluita asiakkaille. Teknisen ammattitaidon lisäksi tarvitset kykyä uuden oppimiseen, kokonaisuuksien hahmottamiseen sekä tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämiseen tiedonhaussa ja suunnittelussa. 

Tutustu koulutustarjontaamme koulutuskalenterissa:

Opiskelija valmistaa korua.

Artesaani

Kun valmistut jalometallialalta, tutkintonimikkeesi on artesaani. Artesaanina valmistat ja korjaat jalometallialan tuotteita.  

Opinnoissasi perehdyt erilaisiin tekniikoihin, mukaan lukien kultasepän tekniikat, jalometallin muokkaus ja valaminen, korukiven hionta, korukivimosaiikit, kivien kiinnittäminen, koruemalointi sekä lasin sulattaminen ja lasihelmien valmistus lampputekniikalla. Koulutuksen aikana valmistat asiakastöitä ja harjoittelet yrittäjyyttä osallistumalla erilaisiin messuihin, myyjäisiin ja tapahtumiin. Saat myös valmiudet omien korukurssien suunnitteluun ja ohjaukseen.

Tulevaisuuden työ 

Artesaanina voit toimia yrittäjänä tai työntekijänä. Alan mukaisissa työtehtäviä on muun muassa

  • tuotteiden suunnittelu- ja valmistustehtävät,
  • tilojen suunnittelu- ja rakentamistehtävät,
  • palvelujen suunnittelu- ja toteuttamistehtävät,
  • ohjaustoiminta,
  • teollinen tuotanto,
  • asiakaspalvelu ja myyntityö sekä
  • korjaus-, rakentamis- ja huoltotehtävät.

Lisätietoja

Kuva yhteystiedosta Leinamo Kati
Leinamo Kati
koulutuspäällikkö Varkaus
sähkö
tieto- ja viestintätekniikka
turvallisuus
rakennusala
talotekniikka
taideteollisuus (jalometalli)
turvallisuusvastaava (B-lohko, Osmajoentie 75, Varkaus)
PL 113 (Osmajoentie 75)
78201 Varkaus