Puuteollisuus

Cnc -puusorvi.

Puuteollisuusalan ammattilainen, tule opiskelemaan alasi ammatti- tai erityisammattitutkinto! Voit hakeutua Savon ammattiopiston puuteollisuusalan opintoihin, jos työskentelet puuteollisuuden alalla. Puuteollisuusalan ammattitutkinto on suunnattu puusepänalan työtehtävissä työskenteleville hakijoille. Erikoisammattitutkinnon suorittaneena taas voit toimia puualan yrityksen tuotannon työtehtävissä, esimiestehtävissä tai itsenäisenä ammatin harjoittajana. 

Opetustarjontaamme kuuluvat puuteollisuuden ammattitutkinnon ja erikoisammattitutkinnon lisäksi kattava valikoima puuteollisuusalan yrityksille suunnattuja kursseja ja koulutuksia. Monipuoliseen kurssi- ja koulutustarjontaamme lukeutuvat puuteollisuudessa käytettyjen ohjelmistojen ja koneiden turvallinen ja tehokas käyttö. Erikoisosaamiseemme kuuluvat CAD/CAM-ohjelmistojen sekä CNC-koneiden käyttö. 

Puuteollisuusalan ammattitutkinto 

Savon ammattiopiston puuteollisuusalan ammattitutkinto keskittyy puusepänteollisuuden osaamisalalle. Koulutukseen voivat hakeutua puusepänalan tehtävissä työskentelevät henkilöt, joilla on jo alan työkokemusta. Voit suorittaa tutkinnon päivä- tai monimuoto-opiskelun lisäksi myös oppisopimuskoulutuksena. 

Kun valmistut, olet tutkinnon suorittanut ammattilainen, joka hallitsee puusepäntuotteiden valmistusprosessin raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi. Tunnet puusepän työssä tarvittavat materiaalit, työtavat ja tekniikat. Osaat käyttää erilaisia puusepänalan koneita, laitteita, teriä ja käsityövälineitä työturvallisuuden huomioiden. Toimit taloudellisesti ja tehokkaasti sekä tunnet työn ja tuotteen hinnanmuodostuksen. 

Puuteollisuuden ammattitutkinnon suorittaneena voit työskennellä puusepänteollisuuden tuotannon erilaisissa valmistusprosesseissa puuseppänä, kalusteasentajana, CNC-koneistajana tai konelinjan käyttäjänä. Voit toimia myös alan yrittäjänä. 

Kaksi miestä cnc-sorvin edessä.

Puuteollisuuden erikoisammattitutkinto 

Puualan erikoisammattitutkinto suoritetaan näyttötutkintona. Valittavanasi on kaksi osaamisalaa; Puuteollisuuden esimiestehtävissä toimiminen ja Puualan tuotteen valmistaminen. 

Puuteollisuuden esimiestehtävissä toimimisen osaamisalalta valmistuessasi tutkintonimikkeesi on teollisuuspuuseppämestari. Puualan tuotteen valmistamisen osaamisalalta valmistuessasi tutkintonimikkeesi on puuseppämestari. 

Puuteollisuuden erikoisammattitutkinnon suorittaneena voit työskennellä alan vaativissa työtehtävissä esimerkiksi puuseppänä, asentajana, CNC-koneistajana, tiiminvetäjänä, työnjohtajana tai suunnittelijana. Voit toimia myös alan yrittäjänä. 

Kurssit ja koulutukset yrityksille

Haluatko kehittää henkilöstösi osaamista tai tehostaa yrityksesi käyttämiä valmistus- ja tuotantomenetelmiä? Savon ammattiopisto järjestää koulutuksia ja tarjoaa monipuolisia asiantuntijapalveluita yritysasiakkaidemme tarpeisiin. Voimme järjestää koulutuksia yrityksesi tiloissa, täysin sinun aikataulujesi mukaan.  

Koulutusvalikoimaamme kuuluvat esimerkiksi robottitekniikan peruskurssi, CNC-tekniikan kurssi sekä ohjelmien ja ohjelmointijärjestelmien hyödyntäminen puuteollisuuden työssä. Opetamme muun muassa seuraavien ohjelmien käyttöä: 

  • Autodesk Inventor 

  • SolidWorks 

  • woodWOP 

  • AlphaCAM 

  • AutoCAD  

  • MasterCAM 
     

Jos et löydä etsimääsi koulutustarjonnastamme, ota meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Räätälöimme palveluita ja koulutuksia yritysasiakkaidemme toiveiden mukaisesti. 

Voit olla yhteydessä joko koulutuspäälliikköön (yhteystiedot alla) tai Sakky Yrityspalveluihin (044 785 3700 | yrityspalvelut@sakky.fi).

Lisätietoja

Kuva yhteystiedosta Kemppainen Ilkka
Kemppainen Ilkka
koulutuspäällikkö
kone- ja tuotantotekniikka
laboratorio
prosessiteollisuus
puuala
PL 87 (Hehkukatu 1)
70211 Kuopio