Joutsenmerkki-rakentaminen

Toivalan kampuksen O-rakennus: kaksi kerroksinen valkea rakennus rinteessä.

Turvallisuus, terveellisyys ja kestävä tulevaisuus ovat avainsanoja uusissa kampusrakennuksissamme. Haluamme tarjota opiskelijoillemme puhdasta sisäilmaa, runsaasti luonnonvaloa, toimivat ja nykyaikaiset tilat ja kaikin puolin viihtyisän opiskeluympäristön.

Osoituksena sitoutumisesta rakennamme uudet kampusrakennuksemme ympäristömerkki Joutsenmerkin ehtoja noudattaen. Vaikka Joutsenmerkki myönnetään rakennuksille, meille Joutsenmerkki edustaa kestävien seinien lisäksi lupausta tulevaisuudelle. 

Olemme edelläkävijä

Joutsenmerkin kriteerit huomioivat rakennuksen koko elinkaaren. Rakennusajan vaatimuksina ovat muun muassa materiaalien jäljitettävyys ja vähäpäästöisyys, rakennusjätteiden kierrätysmahdollisuudet ja tarkka laadunhallinta ja raportointi. Jokainen käytetty tuote ja materiaali on hyväksytettävä asiantuntijoilla. 

Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty koulurakennus on Iisalmen kampuksemme, joka valmistui vuonna 2019, ja toinen on Varkauden kampuksemme uudisrakennus (2020). Toivalan kampuksen uusi O-rakennuksen Joutsenmerkki-juhlia kahvittelimme syyskuussa 2023.

Savilahden kampuksemme on niin ikään rakennettu Joutsenmerkki-ehtoja noudattaen. Ehtojen toteutumista on dokumentoitu koko rakennusprojektin ajan, joskin Joutsenmerkki myönnetään vasta valmistuneelle rakennukselle lopputarkastuksen jälkeen. Toivottavasti juhlimme pian myös Savilahdessa!

Joutsenmerkitty kampusrakennus tuo

Istuinportaikko ja isot ikkunat.

Luonnonvaloa

Tuolia ja pöytiä.

Puhdasta sisäilmaa

Kaksi opiskelijaa tietokoneen ääressä; katsovat kameraan.

Viihtyisiä tiloja

Nainen tutkii varastoa tabletti kädessä.

Jäljitettävät materiaalit

Kuva korkeasta tilasta ylöspäin ja näkyy seuraavan kerroksen käytävä.

Tehokasta energiankäyttöä

Nahkakenkiä ja lesti rivissä.

Kestävän elinkaaren

Joutsenmerkki-logo.

Kestävän tulevaisuuden tekijä

Joutsenmerkityt rakennukset ovat osa kestävän tulevaisuuden tekijä -strategiaamme

Rakennamme ekologisesti, kulttuurisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää tulevaisuutta. Toteutamme lupaustamme niin arkipäivän teoissa kuin uusien kampusten rakentamisessa.