Laboratorio

Mies laittaa ainetta pipetillä putkeen.

Laboratorioalalta valmistut laborantiksi. Laboratorioalan perustutkinnon suorittaneena osaat toimia laborantin tehtävissä teollisuudenalojen, tutkimuslaitosten ja julkisen sektorin laboratorioissa.

Laboranttina työskentelet laadunvalvontaan, tuotteiden kehittämiseen, tutkimukseen ja teollisuuden prosesseihin liittyvissä tehtävissä. Teet kemiallisia, fysikaalisia, biokemiallisia, mikrobiologisia ja aistinvaraisia analyysejä erilaisista näytteistä. 

Tutustu perustutkintoon koulutuskalenterissa:

Opiskelija laboratoriossa.

Laborantin perustutkinnon suorittaneena osaat valita työhösi oikeat välineet, laitteet ja kemikaalit. Käytät ja huollat työvälineitä tarkkojen ohjeiden mukaisesti. Laboratorioalan ammattilaisena taidat laatuvaatimukset sekä osaat noudattaa työturvallisuusohjeita.

Hyödynnät työssäsi tieto- ja viestintätekniikkaa sekä arvioit tulosten ja testien luotettavuuden lisäksi myös omaa suoritustasi. Kehität ammatillisia taitojasi ja työsuorituksiasi hyvien matematiikan ja luonnontieteiden perustietojen avulla. 

Tulevaisuuden työ 

Voit työllistyä teollisuuden laboratorioihin, bioteknologian yrityksiin, elintarvike-, vesi-, ympäristö- ja testauslaboratorioihin tai yliopiston laboratorioihin. 

Kemiantekniikkaa Meksikossa opiskellut Estrada valmistui ympäristöinsinööriksi Savonia-ammattikorkeakoulusta vuonna 2016. Koronakevät 2020 toi mukanaan muutoksia työelämään, ja Estrada haki opiskelemaan laboratorioalaa Savon ammattiopistoon.
Lue lisää

Lisätietoja

Kuva yhteystiedosta Kemppainen Ilkka
Kemppainen Ilkka
koulutuspäällikkö
kone- ja tuotantotekniikka
laboratorio
prosessiteollisuus
puuala
PL 87 (Hehkukatu 1)
70211 Kuopio