Varkauden lukio

Kaksi opiskelijaa tietokoneen äärellä sohvalla.

Varkauden lukio on keskisuuri lukio Savon sydämessä. Tarjoamme opiskelijoillemme laadukasta yleissivistävää lukiokoulutusta ja tiiviin kouluyhteistön. 

Lukiovuodet tarjoavat hyvän mahdollisuuden miettiä ja puntaroida omaa tulevaisuuttaan. Saat mahdollisuuden hankkia laajan yleissivistyksen ja suuntautua oman urasi selkiytyessä jatko-opintoihin hakemisen kannalta tarpeellisiin oppiaineisiin. 

Varkauden lukion lukuvuosi 2024-2025 alkaa 7.8.2024 1. vuosikurssin opiskelijoilla klo 9.00 ja 2.4. vuosikurssin opiskelijoilla klo 10.00.

Lukion työ- ja loma-ajat lukuvuodelle 2024–2025 (pdf). 

Kaksi nuorta opiskelijaa ja opettaja pöydän äärellä.

Opiskelu lukiossa

Tietoa muun muassa opintojen etenemisestä ja opiskeluhuollon palveluista.

Kaksi opiskelijaa tietokoneen ääressä; katsovat kameraan.

Kansainvälisyys

Lukiovuodet on oiva mahdollisuus tutustua uusiin maihin ja kulttuureihin. 

Kaksi nuolta tiessä

Avaa mahdollisuuksia

Lukiosta ei suoraan valmistu suoraan minkään alan ammattiin, vaan lukio-opiskelijana kehität omaa osaamistasi niin, että voit siirtyä opintojesi jälkeen jatko-opintoihin haluamallesi alalle. Lukioon tullessa ei siis tarvitse vielä tarkasti tietää omaa urasuuntautumistaan.

Opintojesi aikana sinulla on apunasi ja tukenasi muun muassa opettajia ja opinto-ohjaajia. 

Nuori mies, jolla on sininen pipo ja musta t-paita, seisoo kädet puuskassa ja katsoo hymyillen kameraan.
Varkauden lukion ensimmäisen vuoden opiskelija Väinö Niiranen ei kulje kampuksen käytävillä kultamitali kaulassa, vaikka sellainen häneltä löytyy ja syytä löytyisi. Niiranen oli joukkueessa, kun Suomen U17-jääpallomaajoukkue voitti Ruotsin MM-finaalissa.
Lue lisää