Auto

Autoasentaja asentaa auton valoa.

Autoalan ammattilaisena olet tärkeässä roolissa, sillä vastuullasi on tehtävänkuvastasi riippuen autojen saatavuus, ylläpito tai huolto. Harvaan asutussa maassamme auto on monelle elinehto ja ainoa kulkuväline, joten yhteiskunnan toimivuuden ja elämän sujuvuuden kannalta menopelin tulee olla kunnossa. Autoalan ammattilaisena huolehdit omalla osaamisellasi siitä, että kuljetukset ja liikenne toimivat. 

Autoalalla työskentely sopii sinulle, joka olet kiinnostunut tekniikasta ja ajoneuvoista. Autoalan työtehtävät kysyvät myös tarkkuutta, ongelmanratkaisukykyä sekä asiakaspalvelu- ja tiimityötaitoja. Autoala on kasvanut voimakkaasti viime vuosina, joten alalle tarvitaan myyntiin ja korjauksiin erikoistuneita osaajia myös tulevaisuudessa. Savon ammattiopiston autoalan opinnoissa on neljä osaamisalaa: autokorinkorjauksen osaamisala, automaalauksen osaamisala, autotekniikan osaamisala ja varaosamyynnin osaamisala. 

Tutustu koulutustarjontaamme koulutuskalenterissa:

Osaamisalat 

Ajoneuvoalan perustutkinnossa on kolme osaamisalaa ja yhdeksän tutkintonimikettä:

  • ajoneuvotekniikan osaamisala (automekaanikko, diagnoosimekaanikko, hyötyajoneuvomekaanikko, pienkonemekaanikko)
  • myynnin osaamisala (ajoneuvomyyjä, huoltomyyjä, varaosamyyjä)
  • vauriokorjauksen osaamisala (autokorimekaanikko, automaalari).
Autoasentaja auton edessä

Tulevaisuuden työ 

Asennuksiin, korjauksiin, huoltotöihin ja varaosakauppaan liittyvät työpaikat löytyvät autotarvikeliikkeistä ja korjaamoista. Jos olet ajoneuvoasentaja, autokorinkorjaaja tai automaalari, voit työskennellä myös autoteollisuuden erilaisissa tehtävissä. 

Lisätietoja

Kuva yhteystiedosta Hakkola Harri
Hakkola Harri
koulutuspäällikkö
autoala
logistiikka
PL 87 (Hehkukatu 1)
70211 Kuopio