Auto

Autoasentaja asentaa auton valoa.

Autoalan ammattilaisena olet tärkeässä roolissa, sillä vastuullasi on tehtävänkuvastasi riippuen autojen saatavuus, ylläpito tai huolto. Harvaan asutussa maassamme auto on monelle elinehto ja ainoa kulkuväline, joten yhteiskunnan toimivuuden ja elämän sujuvuuden kannalta menopelin tulee olla kunnossa. Autoalan ammattilaisena huolehdit omalla osaamisellasi siitä, että kuljetukset ja liikenne toimivat. 

Autoalalla työskentely sopii sinulle, joka olet kiinnostunut tekniikasta ja ajoneuvoista. Autoalan työtehtävät kysyvät myös tarkkuutta, ongelmanratkaisukykyä sekä asiakaspalvelu- ja tiimityötaitoja. Autoala on kasvanut voimakkaasti viime vuosina, joten alalle tarvitaan myyntiin ja korjauksiin erikoistuneita osaajia myös tulevaisuudessa. Savon ammattiopiston autoalan opinnoissa on neljä osaamisalaa: autokorinkorjauksen osaamisala, automaalauksen osaamisala, autotekniikan osaamisala ja varaosamyynnin osaamisala. 

Tutustu koulutustarjontaamme koulutuskalenterissa:

Osaamisalat 

Autokorinkorjauksen osaamisala

Autokorinkorjauksen osaamisalalta valmistut autokorinkorjaajaksi. Korjaat autojen kolari- ja ruostevaurioita sekä teet autokorien muutostöitä. Tehtäviisi kuuluvat myös muoviosien korjaustyöt sekä lasien vaihto. 

Automaalauksen osaamisala

Automaalauksen osaamisalalta valmistut automaalariksi. Tehtäviisi kuuluvat perusmaalaukset, materiaalien pintakäsittelyt ja korjausmaalaukset.  

Autotekniikan osaamisala

Autotekniikan osaamisalalta valmistut ajoneuvoasentajaksi. Ajoneuvoasentajana etsit ja korjaat auton vikoja ja teet erilaisia huoltoja. Käytät työssäsi nykyaikaisia testilaitteita ja hallitset niihin liittyvän tietotekniikan. 

Varaosamyynnin osaamisala

Varaosamyynnin osaamisalalta valmistut varaosamyyjäksi. Hallitset niin autotekniikan kuin myyntityön. Tunnet ajoneuvojen ja koneiden varaosat, varusteet ja tarvikkeet.  

Autoasentaja auton edessä

Tulevaisuuden työ 

Asennuksiin, korjauksiin, huoltotöihin ja varaosakauppaan liittyvät työpaikat löytyvät autotarvikeliikkeistä ja korjaamoista. Jos olet ajoneuvoasentaja, autokorinkorjaaja tai automaalari, voit työskennellä myös autoteollisuuden erilaisissa tehtävissä. 

Lisätietoja

Kuva yhteystiedosta Hakkola Harri
Hakkola Harri
koulutuspäällikkö
autoala
logistiikka
suojeluvastaava (lohko A)
PL 87 (Presidentinkatu 3)
70101 Kuopio