Yhteishaku

Hakuaika on 22.2.-22.3.2022. Yhteishaku on tarkoitettu peruskoulusta valmistuneille, joilla ei ole aiempaa ammatillista tutkintoa. Katso mm. valintaperusteet, haettavat tutkinnot ja valmentavat koulutukset.
Kaksi opiskelijaa nauraa.

Seuraava yhteishaku on 22.2.-22.3.2022. Tulevaisuuden opintojen suunnittelu kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin.

Yhteishaussa voivat hakea peruskoulun suorittaneet, joilla ei ole vielä aikaisempaa tutkintoa. Lisätietoa hakemiseen ja sinulle sopivan koulutuksen valintaan saat esimerkiksi kohdista Valintaperusteet, haettavat tutkinnot ja valmentavat koulutukset.

Olisitko tulevaisuuden timanttinen timpuri, trendihiusten leikkaaja, tukkimetsää ison moton kahvoissa niputtava kippari, kylillä kehuttu autonkorjaaja, herkullisten annosten kokki, tietoverkkojen kutoja tai vaikkapa hoiva-alan helmi? Vai valitsetko ensin lukion? Tässä vain muutamia esimerkkejä niistä ammateista, joihin taidokkaiden opettajiemme ansiosta lähetetään vuosittain raudanlujia ammattilaisia.

Savon ammattiopisto ja Varkauden lukio tarjoavat kevään 2022 yhteishaussa yli 50 eri hakukohdetta Iisalmessa, Kuopiossa, Siilinjärven Toivalassa ja Rissalassa sekä Varkaudessa.

Yhteishaussa voivat hakea peruskoulun suorittaneet, joilla ei ole vielä peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Nuorten laajettu oppivelvollisuus astui voimaan vuonna 2021. Se koskee peruskoulusta valmistuvia nuoria. Oppivelvollisuuden laajentamisesta löytyy tarkempia tietoja Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta.