Yhteishaku

Yhteishaku on tarkoitettu peruskoulusta valmistuneille, joilla ei ole aiempaa ammatillista tutkintoa. Katso mm. valintaperusteet, haettavat tutkinnot ja valmentavat koulutukset.
Keltainen tausta, jossa on vaalean ja hymyilevän miehen kuva.

Olisitko tulevaisuuden timanttinen timpuri, trendihiusten leikkaaja, tukkimetsää ison moton kahvoissa niputtava kippari, kylillä kehuttu autonkorjaaja, herkullisten annosten kokki, tietoverkkojen kutoja tai vaikkapa hoiva-alan helmi? Vai valitsetko ensin lukion? Tässä vain muutamia esimerkkejä niistä ammateista, joihin taidokkaiden opettajiemme ansiosta lähetetään vuosittain raudanlujia ammattilaisia.

Savon ammattiopisto ja Varkauden lukio tarjoavat kevään 2025 yhteishaussa yli 40 eri hakukohdetta Iisalmessa, Kuopion Kolmisopessa ja Savilahdessa, Siilinjärven Toivalassa ja Rissalassa sekä Varkaudessa. Tutustu vuoden 2024 hakuoppaaseen (pdf). Vuoden 2025 opas julkaistaan syksyllä 2024.

Yhteishaussa voivat hakea peruskoulun suorittaneet, joilla ei ole vielä peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Pidennetty oppivelvollisuus astui voimaan vuonna 2021. 

 

Kevään 2025 yhteishaku

  • Yhteishaun tulokset julkaistaan ennen juhannusta 2025. Saat silloin tiedon opiskelupaikasta Opetushallitukselta sähköpostilla. Ota opiskelupaikka vastaan saamasi linkin kautta. Lähetämme valituille valintapäätöskirjeen, jossa on tarkemmat ohjeet opiskelun aloittamiseen.
  • Yhteishaussa vapaaksi jääneisiin opiskelupaikkoihin voi hakea jatkuvassa haussa: Jatkuva haku | Savon ammattiopisto (sakky.fi). Valintapäätökset julkaistaan noin kahden viikon kuluttua haun päättymisestä.
  • Opiskelu alkaa HOKS-tehtävän tekemisellä Savon ammattiopiston Wilmassa ja HOKS-keskustelulla opettajan kanssa. On tärkeää osallistua HOKS-keskusteluun ja lähiopetuksen aloitukseen. Katso ohjeet valintapäätöksestä. Tutustu opiskeluun Savon ammattiopistossa Uudelle opiskelijalle | Savon ammattiopisto (sakky.fi)
  • Opettajat ja opinto-ohjaajat ovat tavoitettavissa kesävapaiden jälkeen 1.8. alkaen.