Teollinen pintakäsittely

Teollinen pintakäsittelijä suihkuttaa maalia.

Teollisen pintakäsittelyn osaamisalalta valmistut pintakäsittelijäksi, joka työskentelee teollisuudessa tai maalaamoissa pintakäsittelyn monipuolisissa tehtävissä. Teollinen pintakäsittely on yksi pintakäsittelyalan osaamisaloista. Taidat maalauksen, ruiskumaalauksen, korroosionestokäsittelyn, kemiallisen ja sähkökemiallisen pintakäsittelyn sekä kuumasinkityksen. Osaat pinnoittaa eri teollisuusalojen tuotteita ja materiaaleja, joita ovat esimerkiksi putket ja sylinterit, ajoneuvojen osat ja metallikalusteet. 

Tarvitset pintakäsittelyalan töissä käsityö- ja hienomotoriikkataitoja. Vastaat tuotteen tai osan viimeisestä silauksesta, joten työskentely vaatii pitkäjänteisyyttä ja huolellisuutta. Vaikka teollista pintakäsittelyä tehdään käsityötä, työtehtäviisi saattaa sisältyä myös tietotekniikan avulla tapahtuvaa automaattisten laitteistojen ohjausta ja valvontaa. Hyvä fyysinen kunto on eduksesi, sillä joskus työtä tehdään hankalissa ja väsyttävissä asennoissa. 

Tutustu koulutustarjontaan koulutuskalenterissa:

Opiskelija hioo metallia.

Perustutkinnossa opiskelemme metallituotemaalausta, maalauslinjanhoitoa, suihkupuhdistusta, korroosionestomaalausta ja jauhemaalausta. Opiskelu on hyvin käytännönläheistä: vaikka koulutukseen sisältyy myös teoriaopintoja, opit ammattiosaamisen ja pintakäsittelytekniikat tekemällä käytännön töitä.

Opintoihin sisältyy paljon yritysasiakkaiden toimeksiantojen toteuttamista. Paikalliset yritykset tilaavat meiltä erilaisia palveluja, kuten moottoriajoneuvojen osien ja teollisuuden tuotteiden maalausta ja pinnoitusta. 

Tulevaisuuden työ 

Voit työllistyä pintakäsittelyn tehtäviin erilaisille teollisuuden aloille, kuten metalliteollisuuteen, puuteollisuuteen, huonekaluteollisuuteen, rakennusteollisuuteen tai ajoneuvoteollisuuteen. Voit työskennellä myös maalausliikkeissä ja automaalaamoissa. Löydät alan työpaikkoja myös rakennusalalta. 

Lisätietoja

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Pasanen Marko
opettaja
talotekniikka
putkiasentajan koulutus
kylmäasentajan koulutus
tutkintovastaava (talotekniikan pt/at/eat)
Haapamäentie 1
70900 Toivala