Nuori Yrittäjyys (NY-yritykset)

Kolme opiskelijaa pöydän ääressä.

Yrittäjyyttä voit opiskella jo opintojen yhteydessä. Nuori yrittäjyys -yritys (NY-yritys) on hieno oppimismahdollisuus oman liiketoiminnan aloittamisesta ja ylläpitämisestä. Yrittäjyyteen voit tutustua myös vuorokauden kestävällä NY24-leirillä. 

Tutustu tällä hetkellä toiminnassa oleviin NY-yrityksiin.

Autoasentaja asentaa auton valoa.

Tosielämän oppia

NY-yritykset ovat opiskelijoiden perustamia yrityksiä, jotka toimivat kuten mitkä tahansa liike-elämän yritykset: markkinoivat ja myyvät oikeita palveluja ja tuotteita sekä liikuttavat oikeita euroja. NY-yritykset ovat toiminnassa pääasiallisesti yhden lukuvuoden.

Ohjelman tarkoituksena on työelämätaitojen, yrittäjämäisen asenteen ja aktiivisen toimintatavan oppiminen. Oma NY-yritys tuo motivaatiota ja hyvän harjoitusalustan erilaisten taitojen oppimiselle.

Teoriaa käytännössä

Vuosi yrittäjänä -ohjelma yhdistää ammatillisten opintojen teorian ja käytännön tekemisen taidon. Omassa NY-yrityksessäsi pääset oppimaan aidoissa tilanteissa ja tapahtumissa. Vuosi yrittäjänä tarjoaa sinulle monipuolisia mahdollisuuksia työelämätaitojen syventämiseen, yrittäjämäisen asenteen kehittämiseen, yrittäjyyden ymmärtämiseen laaja-alaisesti ja oppiainerajat ylittäviin kokonaisuuksiin. Onnea ja menestystä yrityksellesi!

Opettaja ja kolme opiskelijaa istuvat pöydän ääressä.

24 tunnin leiri

Yrittäjyyteen voit tutustua myös NY24h-leirillä. Vuorokauden kestävällä leirillä pääset ideoimaan liikeideaa käytännön tekemisen kautta. Leirillä harjoittelemme myös esiintymistaitoja. Leirillä on mukana opiskelijoita monilta aloilta, joten saat myös sparrausta eri alojen tulevilta ammattilaisilta. 

Lue lisää NY24h-leiristä Nuori Yrittäjyys -sivulta

Lisätietoja

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Laakso-Seppälä Leena
opettaja
liiketalous
NY Nuori yrittäjyys
PL 87 (Microkatu 1
U-osa)
70101 Kuopio
Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Räsänen Risto
Opettaja
logistiikka
NY Nuori yrittäjyys
yrittäjyysvastaava
Business Center
PL 87 (Microkatu 1
G-osa)
70101 Kuopio