Ammattiosaajan työkykypassi

Nuori nainen kypärä päässä ja leikkurit kädessä

Tulevaisuuden ammattilaisena sinun on hyvä harjoitella ja omaksua ammatilliseen hyvinvointiin ja työkykyyn liittyviä asioita ja taitoja jo opiskeluvaiheessasi.

Ammattiosaajan työkykypassi -opinnot on kokonaisuus, jonka tavoitteena on tehdä työhyvinvoinnista ja sen ylläpitämisestä olennainen osa jokapäiväistä elämää. Opinnot lisäävät tietoa, taitoa ja motivaatiota huolehtia omasta terveydestä ja hyvinvoinnista. Katso Ammattiosaajan työkykypassi -esite (pdf). 

Työkykypassin suorittaminen on valtti myös työmarkkinoilla: osoitat, että olet kiinnostunut huolehtimaan itsestäsi. Hyvinvoiva työntekijä on myös tuottava työntekijä. Työkyvystä huolehtiminen on osa ammattitaitoa.

Ammattitosaajan työkykypassi -mobiilisovellus on maksuton opiskelijan työkalu työkykypassiin liittyvien tehtävien tekemiseen. Tehtävät liittyvät ammatin työkykyvalmiuksiin, terveysosaamiseen, liikuntaan, harrastuneisuuteen ja yhteistyötaitoihin.

Osan tehtävistä voi suorittaa ammatillisten aineiden, liikunnan ja terveystiedon tunneilla ja työharjoittelupaikalla. Osa on tarkoitettu itseopiskeluun koulun ulkopuolella. 

Sovelluksesta ja opinnoista lisää tietoa Ammattiosaajan työkykypassi -sivulta, opettajilta ja opinto-ohjaajilta.