Oma opintopolku

Kolme miestä aulassa sohvalla tietokoneen äärellä

Savon ammattiopistossa voit valita koulutuksen monipuolisesta koulutustarjonnasta ja samalla rakentaa omat opintosi  joustavasti ja yksilöllisesti. Sen avulla voit parantaa työllistymis- ja jatko-opintomahdollisuuksiasi. Opinnot suunnitellaan ja toteutetaan sinulle sopivalla tavalla. Osaamista voit laajentaa myös valitsemalla henkilökohtaisen suunnitelman mukaan tutkinnon osia muista perustutkinnoista.

Tähtäin jatko-opinnoissa

Kun tähtäimesi on opiskella  lisää ammatillisten opintojen jälkeen, jatko-opintoja tukevat opinnot vahvistavat valmiuksiasi tulevaisuuden haasteisiin: kehität muun muassa kielellisiä ja matemaattisia opiskeluvalmiuksiasi, suoritat kaksoistutkinnon tai yksittäisiä lukio-opintoja, suoritat koulumme valinnaisia opintoja tai teet opintoja ammattikorkeakoulun avoimesta tarjottimesta.

Yrittäjyys mielessä

Kannustamme yrittäjyyteen olipa se yrittäjämäistä tapaa tehdä työtä tai liiketoiminnan ymmärtämistä ja liiketoiminnan harjoittamista. Sinulla on mahdollisuus oppia yrittäjyyttä erilaisissa oppimisympäristöissä.

Yrittäjyyttä sisältyy kaikkiin tutkintoihin pakollisina osina ja lisäksi voit valita yrittäjyyteen tähtääviä opintoja. Opintojen aikana voit perustaa Nuori Yrittäjyys -harjoitusyrityksen. Tuemme myös uuden yrityksen kehittämistä

Urheilijana huipulle

Opiskelijoilla on mahdollisuus hakea urheilijoiden ammatilliseen koulutukseen, jossa päivittäinen harjoittelu ja opinnot yhdistyvät parhaalla mahdollisella tavalla. Voit yhdistää urheilun mihin tahansa koulumme ammatilliseen perustutkintoon. Urheilijan polku toteutetaan yhteistyössä Kuopion alueen urheiluakatemian kanssa. 

Oman ammatin huipulla

Huippuosaajan polku mahdollistaa ammatillisesti vaativien tavoitteiden ja oman alasi huipputason saavuttamisen. 

Oma opintopolkusi voi koostua kilpailutoiminnasta ja siihen valmentautumisesta tai työskentelystä huippuosaamista vaativissa työtehtävissä.

Lue lisää ammattitaitokilpailuista

Haaveena kansainvälisyys

Valitse kansainvälisyys ja vahvista osaamistasi toimia kansainvälisessä työympäristössä. Opiskelet kieliä, tutustut erilaisiin kulttuureihin ja opit työelämätaitoja.

Voit lähteä oppimaan ulkomaille tai suorittaa työelämässä oppimisen rajojen toisella puolen. Voit valita kansainvälisyyttä tukevia opintoja tai hakeutua Suomessa töihin yritykseen, jonka työkieli ei ole suomi. Voit olla tutorina ulkomaalaisille vierasryhmille tai lähteä vapaaehtoistyöhön ulkomaille. Vaihtoehtoja on monia!

Kohti kestävää kehitystä

Astu kestävän kehityksen tielle ja hanki erityisosaamista kestävästä kehityksestä. Kestävän liiketoiminnan merkitys kasvaa jatkuvasti, joten ympäristöosaaminen on sinulle kilpailuvaltti työnhaussa ja työelämässä.

Voit suorittaa osan opinnoista työpaikalla järjestettävän koulutuksen yhteydessä tehtävillä alakohtaisilla ympäristöpainotteisilla oppimistehtävillä.