Saapuminen ja pysäköinti Savilahdessa | Kuopio

Savilahden kampuksen käyntiosoite on Hehkukatu 1. Katso havainnekartta alueesta (pdf). Jos käytät saapumiseen esimerkiksi Google mapsia, kirjoita hakukenttään Savon ammattiopisto ja valitse sen jälkeen Hehkukatu 1.  Tutustu myös virtuaaliseen opastukseen.

Savilahden kampusalue koostuu kolmesta uudisrakennuksesta (Voima, Virta ja Valo) ja vuokralla olevasta KPY Novapoliksen rakennuksesta (Vire). Kaikki osat ovat toisiinsa yhteydessä.  

Tutustu Savilahden kampukseen kuvina (kuvat.fi) ja videoina (Vimeo). Lue myös kampusalueesta tarkemmin.

Saapuminen ja pysäköinti

Julkinen liikenne

Savilahteen kulkee hyvin linja-autoja. Linja-autopysäkit ovat aivan kampuksen läheisyydessä. Kuopion joukkoliikenteen aikataulut löytyvät Vilkku-reittioppaasta

Pyörä- ja mopoparkit

Kampuksen pihassa on runkolukittavia pyörätelineitä. Pyöräilykaudella Kuopion kaupungin yhteiskäyttöpyörillä eli Vilkku-Fillareilla on oma asema Savilahdessa. Sarastuskaari 7 -pysäköintitalossa on sekä lukittuja että lukitsemattomia pyöräparkkeja.

Ammattiopistolla on oma mopoparkki pääovien läheisyydessä.

Pysäköintitalot: Sarastuskaari 7 ja Novapolis

Savilahdessa on kaksi pysäköintitaloa: Sarastuskaari 7 ja KPY Novapolis. Molemmat ovat maksullisia ja avoinna kaikille. Katso havainnekartta (pdf).

KPY Novapoliksen pysäköintitalon hinnoittelu perustuu käytettyihin parkkitunteihin. Koko päivän pysäköinnin hinta on noin 9 €/pvä. Maksu onnistuu joko Parkman- tai EasyPark-sovelluksella. Katso pysäköintihinnasto (novapolis.fi). 

Sarastuskaari 7 -pysäköintitalossa on myös sähköautojen latauspaikkoja, mahdollisuus autojen lämmittämiseen sekä pyöräparkki. Pysäköintitapahtumien maksu suoritetaan Moovy-sovelluksella tai maksukortilla maksuautomaatilla. Katso pysäköintihinnasto (kuopionpysäköinti.fi). Lisäksi tarvitset eParking-sovelluksen, jos haluat lämmittää tai ladata autoasi.

Opiskelijoiden pysäköintialue

Savilahdessa opiskelijoiden autojen pysäköinnille on varattu kaksi omaa pysäköintialuetta: Neulamäentien varrelta karting-radan pysäköinnistä ja Neulaniementien varrelta. Katso havainnekartta (pdf). Molemmat ovat pienen kävelymatkan päässä: katso ohjevideo kevyen liikenteen reitistä karting-radalta pääaulaan ja Neulaniementieltä pääaulaan

Pysäköinti on sallittu näille alueilla arkisin klo 7-16 vain opiskelijapysäköintitunnuksella.

Opiskelijapysäköintilupa on maksullinen 15 €/kk – lupa myönnetään Savon ammattiopiston opiskelijoille voimassaolevaa opiskelijakorttia / opiskelijatodistusta vastaan.

Opiskelijapysäköintilupa perustuu rekisteritunnukseen ja se on ajoneuvokohtainen (maks. 2 ajoneuvoa). Luvan voi lunastaa sekä KPY Novapoliksen Microkadun aulapalvelupisteistä että Sakky Shopista korttimaksulla.

Klo 16 jälkeen Neulaniementien alueella on vapaa pysäköinti. Karting-radan alueelle voi pysäköidä klo 16 jälkeen parkkikiekolla 10 tunnin ajaksi.

Mopoille ja moottoripyörille löytyy tilaa aivan kampusrakennusten vierestä.

    Maksuttomia parkkipaikkoja

    Maksuttomia parkkipaikkoja löytyy muun muassa Puijonlaaksosta pesäpallostadionin ja Puijon hiihtostadionin läheisyydestä.

    Opiskelijoiden avaimet

    Opiskelijat tarvitsevat avaimen, jotta liikkuminen Savilahden kampusrakennuksissa on mahdollista. Avaimena toimii kuvallinen opiskelijakortti. Opiskelijat saavat avaimet kuvallista henkilötodistusta vastaan lukuvuoden aluksi. 

    Opiskelijakorttia käytetään ovien aukaisujen lisäksi myös tietokoneiden varaamiseen, tunnistautumiseen opiskelijaruokailuun ja pukukaapin varaamiseen.