Savilahden kampus

Rakennuksen lasiseinät ulkoapäin kuvattuna.

Luonnonvalo hallitsee vaikutelmaa. Isot, jopa koko seinän kokoiset ikkuna-alat ammentavat puhdasta valoa suoraan ulkoa, ja luonnonvalo täyttää tilan. Seuraavaksi kulkija havainnoi avarat ja avoimet tilat: huonekorkeus on vähintään neljä metriä ja paikka paikoin sisäkatto tulee vastaan vasta kymmenien metrien korkeuksissa. Nenään tulvii raikasta sisäilmaa.

Uuden lukuvuoden kunniaksi upea ja valoisa Savilahden kampuksemme on valmiina toivottamaan opiskelijat, henkilökunnan ja vierailijat tervetulleeksi. Savilahden kampus on ylpeästi ammattilainen.

Tutustu Savilahden kampukseen kuvina (kuvat.fi) ja videoina (Vimeo). 

Opastetaulu.

Terve ja turvallinen oppimisympäristö

Turvallisuus, terveellisyys ja kestävä tulevaisuus ovat avainsanoja Savilahden kampuksella. Tarjoamme opiskelijoille, henkilökunnalle ja vieraille puhdasta sisäilmaa, runsaasti luonnonvaloa, toimivat ja nykyaikaiset tilat ja kaikin puolin viihtyisän ympäristön. 

Kampus koostuu kolmesta uudisrakennuksesta (Voima, Virta ja Valo) ja vuokralla olevasta KPY Novapoliksen rakennuksesta (Vire). 

Ravintolan yleiskuvaus.

Tervetuloa ravintoloihimme

Poriseva puuropata aamuisin ja kahvilasta leijaileva kahvileipien tuoksu. Salaattibaarin raikas valikoima ja keittojen houkuttelevat aromit. A la carte -annosten tuoreet maut  ja noutopöydän maittavat antimet.

Ravintolat Parvi ja Loisto sekä Bistro Hehku ovat avoinna kaikille – tervetuloa nauttimaan!

Nuori nainen ylioppilaslakki päässä ja keltainen tausta.

Kaksoistutkinto Savilahdessa

Kaksoistutkinto eli ammattilukio tarkoittaa ammatillisten opintojen ja lukio-opintojen suorittamista samanaikaisesti. Kun valmistut kaksoistutkinnon opinnoistasi, sinulla on kaksin verroin juhlan aihetta: ammatillinen perustutkinto ja ylioppilaslakki. 

Kuopiossa Savon ammattiopiston yhteistyölukiona kaksoistutkinnossa on Kuopion aikuislukio.

Kestäviä tulevaisuuden valintoja

Savilahden kampus on rakennettu ympäristömerkki Joutsenmerkki-kriteerien mukaisesti. Joutsenmerkin kriteerit huomioivat rakennuksen koko elinkaaren. Rakennusajan vaatimuksina ovat muun muassa materiaalien jäljitettävyys ja vähäpäästöisyys, rakennusjätteiden kierrätysmahdollisuudet ja tarkka laadunhallinta ja raportointi. Jokainen käytetty tuote ja materiaali on hyväksytettävä asiantuntijoilla. Ehtojen toteutumista on dokumentoitu koko rakennusprojektin ajan, joskin Joutsenmerkki myönnetään vasta valmistuneelle rakennukselle lopputarkastuksen jälkeen.

Savon ammattiopisto on edelläkävijä Joutsenmerkki-rakentamisessa. Iisalmen kampuksemme sai Joutsenmerkin vuonna 2020 ensimmäisenä oppilaitosrakennuksena Suomessa. Otimme myös selvän kaksoisvoiton, sillä toinen Joutsenmerkitty oppilaitos on Varkauden kampuksemme uudisrakennus. Toivalan kampuksen uusi osa on valmiina, ja toivomme pääsevämme juhlimaan Joutsenmerkkiä siellä vielä vuoden 2022 puolella. 

Savilahden kampus lukuina

  • 2 200 opiskelijaa päivittäin
  • 3 500 kirjoilla olevaa opiskelijaa
  • 450 työntekijää
  • 2 000 lounasannosta päivässä
  • Kokonaisbudjetti 78 M€, josta rakentamisen osuus 67 M€
  • Kerrosala 23 616 m2 ja bruttoala 28 796 m2

Liikkuminen Savilahteen

Kampuksen osoite on Hehkukatu 1, Kuopio. 

Savilahti sijaitsee Kuopion keskustan kupeessa ja matkaa torille tulee noin kolme kilometriä.

Lue lisää saapumisesta Savilahteen ja pysäköinnistä.