Rissala | Siilinjärvi

Kaksi vihreä haalarista opiskelijaa on lentokonehallissa lentokoneen edessä.

Rissalan kampuksen käyntiosoite on Siltasalmentie 450, 70900 Toivala.

Rissalan kampus on Kuopion lentoaseman välittömässä läheisyydessä. Oppimisympäristö ei voisi olla aidompi, sillä huoltohallista löytyvät aidot lentokoneet, erilaiset moottorit, lentokonesimulaattori, metallityöpaja, moottorityöhuone sekä elektroniikkatyöhuone.

Koulutuksen, kokeiden ja määritellyn kokemuksen jälkeen on valmistuneilla opiskelijoilla mahdollisuus hakea ilma-aluksen huoltohenkilöstön lupakirjaa, joka on voimassa koko Euroopan alueella.

Kuopioon on matkaa noin 20 kilometriä ja Siilinjärvelle noin 12 kilometriä. Opiskelijoiden matka kouluun taittuu helposti linja-autolla. Teemme yhteistyötä muiden alan koulujen, yritysten sekä Karjalan Lennoston kanssa.

Tutustu ja hae Rissalan kampuksemme koulutuksiin.

 

Kampuksen arkea

Opiskelu, asuminen ja ruokailu ovat opiskelijoille maksuttomia. Oppilaitoksella on opiskelija-asuntolat Toivalassa. Ruokailu tapahtuu lentoasemalla lentoravintola Suihkarissa.

Vapaa-ajalla opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua yhteisiin liikuntatapahtumiin, esim. jääkiekkoon ja sählyyn Toivalassa ja Siilinjärvellä.

Koulutus on saanut Euroopan lentoturvallisuusviraston eli EASAn vaatimusten mukaisen hyväksynnän, joka osoittaa, että koulutus ja koulutusorganisaation toiminta täyttävät vaaditut sisältö- ja laatuluokitukset.

EU-asetusten mukaiset vaatimukset ovat voimassa kaikissa Euroopan maissa. Sen tavoitteena on yhdenmukaistaa lentokonehuollon vaatimukset ja toiminnot eri maissa ja sen myötä ylläpitää korkeaa lentoturvallisuustasoa.

Kaksi opiskelijaa seisoo lentokonehallissa ja yksi pienkone taustalla.
Yksikään ilma-alus ei pysy ilmassa ilman mekaanikkoja.

Näin se on, ja maailman kärkiosaamista lentokoneasentajakoulutuksessa saa Savon ammattiopiston Rissalan kampuksella Siilinjärvellä. Tämän todistaa menestys ammattitaito-osaamisen WorldSkills-kisoissa, joissa koulumme opiskelijat ovat vuosien saatossa napsineet mitalisuoran.
Lue lisää