Savilahden kampus

Rakennuksen lasiseinät ulkoapäin kuvattuna.

Luonnonvalo hallitsee vaikutelmaa. Isot, jopa koko seinän kokoiset ikkuna-alat ammentavat puhdasta valoa suoraan ulkoa, ja luonnonvalo täyttää tilan. Seuraavaksi kulkija havainnoi avarat ja avoimet tilat: huonekorkeus on vähintään neljä metriä ja paikka paikoin sisäkatto tulee vastaan vasta kymmenien metrien korkeuksissa. Nenään tulvii raikasta sisäilmaa.

Savilahden kampus koostuu kolmesta uudisrakennuksesta (Voima, Virta ja Valo) ja vuokralla olevasta KPY Novapoliksen rakennuksesta (Vire). Tutustu Savilahden kampukseen kuvina (kuvat.fi) ja videoina (Vimeo). 

Opastetaulu.

Terve ja turvallinen oppimisympäristö

Turvallisuus, terveellisyys ja kestävä tulevaisuus ovat avainsanoja Savilahden kampuksella. Tarjoamme opiskelijoille, henkilökunnalle ja vieraille puhdasta sisäilmaa, runsaasti luonnonvaloa, toimivat ja nykyaikaiset tilat ja kaikin puolin viihtyisän ympäristön. 

Lue lisää Savon ammattiopiston Joutsenmerkki-rakentamisesta.

Sakkyn linja-auto sillalla.

Saapuminen ja pysäköinti

Savilahden kampuksen osoite on Hehkukatu 1. Katso havainnekartta alueesta (pdf). Savilahti sijaitsee Kuopion keskustan kupeessa ja matkaa torille tulee noin kolme kilometriä. 

Kampus on helposti saavutettavissa ja paikoitustilaa löytyy niin pyörille kuin autoille. Lue tarkemmin Savilahteen saapumisesta ja pysäköinnistä alueella

Ravintolan yleiskuvaus.

Tervetuloa ravintoloihimme

Poriseva puuropata aamuisin ja kahvilasta leijaileva kahvileipien tuoksu. Salaattibaarin raikas valikoima ja keittojen houkuttelevat aromit. A la carte -annosten tuoreet maut  ja noutopöydän maittavat antimet.

Ravintolat Parvi ja Loisto sekä Bistro Hehku ovat avoinna kaikille – tervetuloa nauttimaan!

Kaksi naista tutkii tuotteita.

Hius-, kauneus- ja hierontapalvelut

Tervetuloa nauttimaan monipuolisista hius-, kauneus- ja hierontapalveluistamme uusin salonkeihimme. Vastaanottomme on Sakky Shopin yhteydessä, Valo-rakennuksessa.

Opiskelijamme ovat tulevia kauneus- tai hyvinvointialan ammattilaisia. Tutustu ja varaa aika!

Kolme henkilöä käytävällä.

Opiskelemaan Savilahteen

Opiskele ensimmäinen tutkintosi, vaihda alaa, täydennä nykyistä osaamistasi tai suorita tarvitsemasi korttikoulutus – Savilahden kampukselta löytyy! 

Katso kaikki Kuopiossa tarjolla olevat koulutuksemme ja hae opiskelemaan. Logistiikka-alan koulutukset järjestetään Kolmisopen kampuksella Kuopiossa.

 

 

Opiskelijat nauravat.

Kaksoistutkinto Savilahdessa

Kaksoistutkinto eli ammattilukio tarkoittaa ammatillisten opintojen ja lukio-opintojen suorittamista samanaikaisesti. Kun valmistut kaksoistutkinnon opinnoistasi, sinulla on kaksin verroin juhlan aihetta: ammatillinen perustutkinto ja ylioppilaslakki. 

Kuopiossa Savon ammattiopiston yhteistyölukiona kaksoistutkinnossa on Kuopion aikuislukio.

Laborantti.

Taitaja2024

Toukokuussa 2024 Savilahdessa mittelöidään ammattitaidon suomenmestaruuskilpailut, kun Savon ammattiopistolla on kunnia järjestää Taitaja2024-tapahtuma.

Kisailtavia ammattilajeja on lähes 50. Taitaja2024-kisa tuo alueelle jopa 50 000 kävijää. Tapahtuma on katsojille avoin ja maksuton.

Taitaja2024 on ylpeästi ammattilainen!

Kampusrakennukset

  • Kampuksen käyttöönotto 08/2022
  • Uudisrakennukset: Voima, Virta ja Valo
  • Vuokrarakennus: Vire (alkaen 2020)
  • Kokonaisbudjetti 79,6 M€, josta rakentamisen osuus 67 M€
  • Kerrosala 23 616 m2 ja bruttoala 28 796 m2

Opiskelijat ja henkilökunta

  • 2 200 opiskelijaa päivittäin
  • 3 500 kirjoilla olevaa opiskelijaa
  • 490 työntekijää
  • 2 000 lounasannosta päivässä
Rakennuksen lasiseinät ulkoapäin kuvattuna.
"Uskallamme sanoa, että Savilahden kampuksemme täyttää opiskelijoiden ja henkilökunnan odotukset ja kestää aikaa."
Lue lisää
Kaksi miestä seisoo tiskin takana.
Kuopiolainen Kartanon Mittakaluste teki rekkakaupalla kalusteita Savilahden kampukselle.
Lue lisää

Logo, jossa lukee Paras talvikaupunki, kuopio-Tahko.

Kuopio – paras talvikaupunki

Kuopio on vuoden talvikaupunki 2023. Suomi on pullollaan hurmaavia kesäkaupunkeja, mutta Ylen Puoli Seitsemän -ohjelma päätti selvittää, mistä löytyy paras talvikaupunki. Leikkimielisen kilpailun finaalipaikkakunniksi valikoituivat Kuopio, Joensuu ja Kurikka, joista yleisö on äänestänyt voittajaksi Kuopion. Kuopio keräsi 39% annetuista äänistä.

Tutustu Kuopio-Tahko -alueeseen.