Maatalous

Traktori ajaa pellolla.

Savon ammattiopiston maatalousalan opinnoissa hankit valmiudet maaseutuyrittäjyyteen. Maatalousala sopii sinulle, jos haluat tehdä tärkeää työtä kotimaisen elintarviketuotannon parissa.  Tutkintonimike on maaseutuyrittäjä.  

Tutustu maatalousalan perustutkintoon koulutuskalenterissa.

Pakolliset tutkinnon osat suoritettuasi sinulla on valmiudet maaseutuyritystoimintaan sekä tuotannon vaatimiin perustöihin ja -toimintoihin. Valinnaisilla tutkinnon osilla osaamistasi vahvistetaan opiskelijan suuntautumisesi mukaan esimerkiksi kasvinviljelyssä, kotieläintuotannossa, teknologian hyödyntämisessä ja yritystoiminnassa. 

Osaamisala 

Maatalousalan osaamisala on maatilatalous.

Maatilatalouden osaamisalalla hankit laajat perustiedot maan kasvukunnon ylläpidosta ja kasvien kasvuun vaikuttavista tekijöistä. Opit maataloustyössä tarvittavat tekniset taidot sekä opit käyttämään ja huoltamaan työssä tarvitsemiasi koneita ja laitteita. Valitsemistasi valinnaisista tutkinnon osista riippuen osaat toimia rakennuttajana, hoitaa tuotantoeläimiä, harjoittaa metsätaloutta, palvella asiakkaita tai käyttää ja suunnitella yrityksen tuotantoteknologiaa. 

Lehmät syövät rehua navetassa.

Tulevaisuuden työ 

Maatilatalouden osaamisalan suorittaneena voit toimia maatilatalouden eri ammateissa, kuten maanviljelijänä, tuotantoeläinten hoitajana, maatalouslomittajana, maataloustarvikekaupassa sekä lomitus-, työ-, kone-, bioenergia- ja maisemanhoitopalveluja tarjoavissa yrityksissä yrittäjänä tai työntekijänä. 

Lisätietoja

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Huttunen Riina
koulutuspäällikkö
TELMA
luonto- ja ympäristöala
puutarha-ala
maatalousala
Haapamäentie 1
70900 Toivala