Elintarvike

Kaksi naista valmistaa ruokaa elintarvikealan suojavaatteissa.

Elintarvikealan opinnoissa sinusta leivotaan elintarvikealan ammattilainen, joka tuntee alkutuotannon prosessit, raaka-aineiden koostumukset ja elintarviketeknologian välineet. Elintarviketeollisuus on yksi Suomen suurimmista teollisuudenaloista, joten ammattilaisille riittää töitä.

Valittavanasi on kaksi osaamisalaa: leipomoalan osaamisalalta valmistut leipuri-kondiittoriksi, elintarviketeknologian osaamisalalta valmistut elintarvikkeiden valmistajaksi.

Mustikkapiirakkapala lautasella.

Osaamisalat

Savon ammattiopiston elintarvikealalla voit valita osaamisalaksesi elintarviketeknologian tai leipomoalan. 

Tutustu koulutuksiin koulutuskalenterissa:

Opiskelijoita keittiössä.

Kun olet suorittanut elintarvikealan perustutkinnon, osaat valmistaa elintarvikkeita tai leipomoalan tuotteita valitsemasi osaamisalan mukaisesti. Sinulla on valmiudet toimia elintarvikkeiden teollisessa valmistusprosessissa tai pienimuotoisessa tuotannossa.

Valinnaisten tutkinnon osien mukaan opit pakkaamaan elintarvikkeita, työskentelemään elintarvikealan yrityksen varastotoiminnoissa tai lähettämössä, toimimaan elintarvikkeiden myymälätoiminnoissa tai valmistamaan elintarvikkeita kansainvälisessä ympäristössä.

Elintarvikealalla on korkeat hygienia- ja laatustandardit. Ammattilaisena tehtäviisi kuuluu varmistaa, että valmistamasi elintarvikkeet ovat turvallisia ja laadukkaita. 

Tulevaisuuden työ 

Leipuri-kondiittorina työskentelet konditoriatuotteita valmistavissa työpaikoissa, kuten leipomoissa, konditorioissa, teollisuusleipomoissa ja paistopisteissä. Voit työllistyä myös suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteisiin tai pitopalvelun pariin. 

Elintarvikkeiden valmistajana työskentelet esimerkiksi elintarvikealan yrityksissä tai elintarviketeollisuudessa. 

Salaattia, kurkkua ja tomaattia metalliastioissa.

Täydennyskoulutus

Elintarvikealan perustutkinnon lisäksi voit opiskella Savon ammattiopistossa elintarvikealan täydennyskoulutuksia. Tutustu tarjontaan koulutuskalenterissa:

 

 

Lisätietoja

Kuva yhteystiedosta Pousi Kimmo
Pousi Kimmo
koulutuspäällikkö Kuopio
matkailu ja ravitseminen
catering
elintarvikeala
PL 87 (Hehkukatu 1)
70211 Kuopio