Matkailu

Kaksi opiskelijaa respassa.

Savon ammattiopiston matkailualalta valmistut matkailun, elämysten ja asiakaspalvelun ammattilaiseksi. Valittavanasi on kaksi osaamisalaa. Matkailupalvelujen osaamisalalta valmistuessasi tutkintonimikkeesi on matkailupalvelujen tuottaja. Majoituspalvelujen osaamisalalta valmistuessasi tutkintonimikkeesi on vastaanottovirkailija.

Matkailualan perustutkinnon suoritettuasi toimit matkailualan myynnin, majoituksen tai matkailupalvelujen toteuttamisen tehtävissä. Tutustu perustutkintoihin koulutuskalenterissa.

Jos olet kiinnostunut matkailusta ja luonnosta, tutustu luonto-ohjaajan opintoihin täällä.

Opiskelija tarjoilee juomista asiakkaille.

Matkailualan töissä luodaan elämyksiä tarjoamalla asiakkaille majoitus- ja ravitsemispalveluiden lisäksi myös erilaisia ohjelmapalveluja. Matkailualan ammattilaisena toimit aina myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti sekä laatutietoisesti.

Tunnet erilaiset tavat ja kulttuurit sekä palvelet kaikkia asiakkaita asiakaslähtöisesti. Matkailualalla tarvitset hyviä vuorovaikutustaitoja, kielitaitoa ja kulttuurien tuntemusta.

Osaamisalat

Matkailupalvelujen osaamisalalta valmistut matkailupalvelujen tuottajaksi. Toimit matkailupalvelujen tuotteistamisen ja toteuttamisen ohjelma- ja asiakaspalvelutehtävissä. Suunnittelet, markkinoit, myyt ja toteutat erilaisia ohjelmapalveluja. Kykenet myös hoitamaan ja huoltamaan matkailupalveluissa tarvittavia eläimiä, varusteita, välineitä ja toimintaympäristöjä.

Majoituspalvelujen osaamisalalta valmistut vastaanottovirkailijaksi. Toimit asiakaspalvelijan ja virkailijan tehtävissä erilaisissa majoitusliikkeissä, kuten hotelleissa, lomakohteissa tai leirikeskuksissa. Teet huonevarauksia, sisään kirjaamista ja lähtöselvityksiä. Osaat esitellä ja myydä tuotteita ja palveluja sekä opastaa asiakkaita paikallisissa palveluissa, kuten ravintolan valinnassa ja kulttuurikohteissa.

Tulevaisuuden työ

Matkailupalvelujen tuottajana työllistyt matkailukeskuksiin tai muihin matkailuyrityksiin ja –organisaatioihin. Voit myös löytää työmahdollisuuksia ohjelmapalveluyrityksissä, hotelleissa, maatilamatkailussa ja toimia itsenäisenä yrittäjänä matkailualalla.

Vastaanottovirkailijana työskentelet esimerkiksi hotelleissa, kylpylöissä, täysihoitoloissa, matkustaja- ja lomakodeissa, huoneistohotelleissa tai motelleissa.

Lisätietoja

Kuva yhteystiedosta Pousi Kimmo
Pousi Kimmo
koulutuspäällikkö Kuopio
matkailu ja ravitseminen
catering
elintarvikeala
PL 87 (Hehkukatu 1)
70211 Kuopio