Ravintola ja catering

Kokki esittelee ruoka-annosta.

Ravintola- ja catering-alalta valmistuu asiakaspalvelun, ruoan valmistamisen ja myynnin ammattilaisia. Valittavanasi on kaksi osaamisalaa: asiakaspalvelun osaamisalalta valmistut tarjoilijaksi, ruokapalvelun osaamisalalta kokiksi.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto taskussasi voit toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä. Ammattilaisena tunnet hygieniavaatimukset, toimit kestävän toimintatavan mukaisesti sekä tunnet myynnin ja asiakaspalvelun salat.

Tutustu opetustarjontaan koulutuskalenterissa:

Baarimestari tekee drinkkiä.

Ravintola- ja catering-alan työ on asiakaslähtöistä, sillä tehtävänäsi on tarjota unohtumattomia hetkiä niin suomalaisille kuin ulkomaisille asiakkaillesi. Opiskelusi aikana erilaiset kulttuurit, tavat ja vieraskielinen ammattisanasto tulevat tutuiksi. Ravintola- ja catering-alan työ on usein vaihtelevaa ja kansainvälistä, joten työllistymismahdollisuudet ovat hyvät aina ulkomaita myöten.

Ensimmäisenä opiskeluvuonna opiskelet ravintola- ja catering-alan perusosaamista sekä suoritat hygieniapassin ja ensiapukortin. Toisena vuonna jatkat opiskelua valintasi mukaan joko asiakaspalvelun tai ruokapalvelun osaamisalalla. 

Osaamisalat 

Asiakaspalvelun osaamisalalta valmistut tarjoilijaksi. Sinulla on hyvät asiakaspalvelu- ja myyntitaidot, taidat myös erilaiset kattaukset ja houkuttelevan esillepanon. Osaat suositella asiakkaille erinomaisia valintoja aina alkumaljoista jälkiruokakahveihin.

Ruokapalvelun osaamisalalta valmistut kokiksi. Valmistat ravitsevaa ja korkealaatuista ruokaa annoksittain tai suurelle joukolle. Tunnet raaka-aineet, hygieniavaatimukset ja erityisruokavaliot. 

Kaksi nuorta kokkiopiskelijaa esittelevät annoksiaan.

Tulevaisuuden työ 

Ravintola- ja catering-alan työpaikkoja löytyy lähes mistä vain, missä ruokia ja juomia tarjoillaan. Tarjoilijan työpaikkoja ovat esimerkiksi ravintolat, kahvilat, juhlapalveluyritykset, pubit tai suurtalouden toimipaikat. 

Kokki voi työllistyä esimerkiksi ravintoloihin, juhla- tai pitopalveluun, matkailuyrityksiin, matkustajalaivoille tai henkilöstöravintoloihin. 

 

Lisätietoja

Kuva yhteystiedosta Pousi Kimmo
Pousi Kimmo
koulutuspäällikkö Kuopio
matkailu ja ravitseminen
catering
elintarvikeala
PL 87 (Hehkukatu 1)
70211 Kuopio