Jatko-opintoihin

Opettaja ja kolme opiskelijaa istuvat pöydän ääressä.

Ammatillisen koulutuksen jälkeen yksi vaihtoehto on jatkaa opiskelua. Sinulla on perustutkinnon suoritettuasi kaikki mahdollisuudet käytössä jatkaa opiskelua. Jatko-opintojen pariin voit palata myös myöhemmin elämässäsi. Elinikäinen oppiminen kannattaa aina!

Jatkuva haku

Haluatko opiskella kokonaan uuden tutkinnon? Toinen tutkinto vahvistaa osaamistasi ja antaa lisäeväitä työelämään. Jatkuva haku on väylä hakea opiskelemaan ympäri vuoden, ja jatkuvan haun kautta voi hakeutua niin perustutkinnon kuin ammatti- ja erikoisammattitutkinnon opiskelijaksi. Oppilaitoksen henkilökunta auttaa sinua mielellään; ole vain rohkeasti yhteydessä! Savon ammattiopiston jatkuvan haun koulutukset löytyvät täältä. LINKKI

Ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto

Onko suunnitelmissasi jatkaa opiskelua kohti ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa? Savon ammattiopistossa onnistuu! Nämä tutkinnot ovat tiiviisti yhteydessä työelämään ja niiden suorittamiseksi tulee hankkia työkokemusta 3-5 vuotta. Sinun on mahdollista opiskella myös toinen osaamisala suorittamastasi tutkinnosta. Kysy lisää alan opinto-ohjaajalta.

Ammattikorkeakoulu

Tähtäätkö ammattikorkeakouluun? Ammattikorkeakoulussa opiskelu on käytännön läheistä, ja opiskeluelämässä yhdistyvät sopivasti teoriaopinnot ja käytännön harjoittelu. Voit jatkaa oman alasi opintoja tai hakea kokonaan uutta osaamista. Ammattikorkeakouluun.fi-sivulle ja Opintopolkuun on kerätty kattavasti tietoa ammattikorkeakouluopinnoista kiinnostuneille. Myös opinto-ohjaajat auttavat mielellään.

Yliopisto

Onko suunnitelmasi yliopistossa? Yliopistossa opiskelu vahvistaa teoreettista osaamistasi ja tieteellistä ajattelua sekä tutkimusosaamista. Opiskeluun voi opiskelemastasi alasta riippuen sisältyä myös käytännön harjoitteluja. Lisätietoja opinto-ohjaajalta, yliopistojen kotisivuilta ja Opintopolusta.

Avoin ammattikorkeakoulu ja avoin yliopisto

Ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa on mahdollista suorittaa opintoja myös avoimen väylän kautta. Avoimessa opiskelevat eivät ole oppilaitoksen varsinaisia tutkinto-opiskelijoita. Avoin ammattikorkeakoulu ja yliopisto ovat sanansa mukaisesti avoimia kaikille; kuka tahansa voi ilmoittautua kursseille. Yleensä avoimen kurssit ovat kuitenkin maksullisia. 

Avoimessa suoritetut kurssit luetaan pääsääntöisesti hyväksi, jos opiskelija saa myöhemmin varsinaisen tutkinnon suoritusoikeuden. Avoimen opinnot toimivat siis polkuna kohti varsinaista tutkintoa. Lisätietoa avoimessa ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa opiskelusta löydät oppilaitosten omilta sivuilta. 

Kansanopisto

Kansanopistot tarjoavat paljon mahdollisuuksia opiskeluun. Voit hakeutua suorittamaan pidempiä opintojaksoja tai lyhyempiä kursseja. Kansanopistot.fi-sivulla on kattava paketti tietoa kansanopistoista ja niissä opiskelusta.