Paukkupakkasesta pikkupakkaseen - lähihoitajan työhön tutustumassa Modenassa

Modenan katedraali.

”Suomi on kaunis ja erikoinen maa, mutta suomalaiset ihmiset ovat ihan 
parasta – he ovat niin ystävällisiä ja lämminsydämisiä!”, sanoo Kuopiossa vaihdossa ollut italialainen opiskelija. Tässä kiteytyy kauniisti kv-vaihtojen merkitys, miksi niitä jaksoja kannattaa järjestää ulkomaille. Siksi että ihmiset voisivat kohdata toisensa, avartaa ajatuksia ja saada kokemuksia, jotka kantavat elämässä kauas eteenpäin.

Tämä job shadowing -jakso toteutettiin yhteistyössä Consorzio degli Istituti Professionalin kanssa ja se rahoitettiin Erasmus+ -ohjelmasta: Savon koulutuskuntayhtymän hallinnoimasta Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle 2023-1-FI01-KA121-VET-000115831.

Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa. Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.

 

Osallistuja: sosiaali- ja terveysalan opinto-ohjaaja Marita Munukka

KohdeModena, Italia

Ajankohta: 15.–19.1.2024

Matkaraportissa lisää lähihoitajakoulutuksesta ja työelämässä oppimisen paikoista Italian Modenassa: 

Euroopan Unionin osarahoittama logo.

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat

Aivojen palautuminen kiireisen arjen keskellä

Nykypäivänä suuri osa tehtävästä työstä on aivotyötä. Aivotyö kuormittaa jaksamistamme, joten tarvitsemme sen vastapainoksi palautumista vapaa-ajalla, mutta myös työpäivän aikana. ”Aivotyö sujuvaksi Sakkyssa” -hanke kutsui aivotutkija, psykologian tohtori Mona Moisalan kertomaan meille, kuinka voimme vähentää aivotyöstä tulevaa kuormitusta sekä palautumaan paremmin.

17.4.2024