5.3.2024

Fuusioruokaa Valenciassa

Sakkylaiset maailmalla
Fuusioruokaa Valenciassa

Kokkiopiskelija Andreas työskenteli 25 kk fuusioruokaa valmistavassa ravintolassa jossa mm. Korean Japanin ja Thaimaan makumaailmat kohtaavat katalonialaisen ruokakulttuurin.

”Tutustuin uusiin makuihin ja käsittelin uusia raaka-aineita kuten simpukoita rapuja ja seepiaa. Opin veitsitekniikoita ja nopeutta työskentelyyni sekä suunnittelemaan ja organisoimaan omaa työtäni. Tein muuten työkavereille suomalaisia perinneruokia lounaaksi. Henkilökunta nimittäin kokoontui päivittäin syömään saman pöydän ääreen. Koko ravintolan porukka tarjoilijat mukaan lukien olivat alusta asti todella ystävällisiä ja meininki oli hyvä päivittäin. Suosittelen ehdottomasti lähtemään tähän ravintolaan harjoitteluun.”

Tuotantokeittiö

Aloitin harjoittelun tuotantokeittiössä. Tulin hyvin toimeen englannilla. Lihaliemi keitetään härän häntäpaloista minkä jälkeen liha putsataan listalla olevaa annosta varten.

Mies erottelee lihat keitetyistä häränhännistä.

Tarjoilukeittiö

Kun suurin osa annosten komponenteista oli tullut tutuksi siirryin enemmän serviisikeittiön puolelle joka sijaitsi viereisessä rakennuksessa.

Aloitin jälkiruokapisteellä mutta ajan salliessa tein misoja ja autoin muita.

Myöhemmin siirryin paisto- ja friteeraus-pisteelle jossa viihdyinkin parhaiten ja jossa olin serviisikeittiön vuoroista eniten. Englantia ei kukaan puhunut koska työpaikkaohjaajat eivät olleet samaan aikaan kanssani. Homma sujui kuitenkin hyvin ja opin töissä tarvittavat sanat nopeasti.

Seepia limemajoneesilla ja perulainen perunasalaatti

Annoksessa on perunasalaattia ja seepian paloja.

Korealaistyylinen lohitartar

Lautasella on pyöreä lohesta valmistettu tartarkakku.

Japanilainen Tataki tonnikalasta

Tummalla lautasella on viisi viipaletta tonnikalaa kauniisti koristeltuna.

Viimeisellä harjoitteluviikolla sain tehdä kokeilumielessä henkilökunnalle kroketteja joihin käytin cheddaria jalapenoa kuivattua maissia sekä tuoretta maissia.

Lautasella on kroketti joka on päällystetty kuivatulla maissilla ja jonka keskellä on maustenestettä sisältävä putkilo.

Euroopan Unionin osarahoittama logo.

Tämä työelämässä oppimisen jakso toteutettiin yhteistyössä Escuela de Formación Profesional Altavianan kanssa ja se rahoitettiin Erasmus+ -ohjelmasta: Savon koulutuskuntayhtymän hallinnoimasta Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle 2023-1-FI01-KA121-VET-000115831.

Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa. Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.

 

Osallistuja: kokkiopiskelija Adreas Silvo

KohdeEl Aprendiz Tapas Valencia Italia

Ajankohta: 8.9.–18.11.2023

Pääasia eli annokset