Gewoon lekker! Opiskelua ja työssäoppimista Hollannissa.

Horizon Collegen media-alan opiskelijoiden suunnittelema ja toteuttama seinäteippaus Heerhugowardin kampuksella.

Kaikki varmasti tunnistavat Hollannin kuuluisana tulppaani- ja tuulimyllymaana. Kanavien ja hienojen pyöräilyreittien seasta löytyy myös helposti lähestyttäviä "pikkukaupunkeja", joissa myös Savon ammattiopiston yhteistyöoppilaitoksien yksiköt sijaitsevat.

Maaliskuussa 2023 Sakkyn opettajat Tarja Vainionpää (Liiketalous) ja Milla Hentunen (Liiketalous ja Media-ala) vierailivat Pohjois-Hollannissa Horizon Collegen kahdessa yksikössä Heerhugowaardissa ja Hoornissa. Vierailuun sisältyi myös kahden Varkauden liiketalouden opiskelijoiden tapaaminen ja arviointi heidän työssäoppimispaikalla paikallisessa HEMA -tavaratalossa.

Horizon Collegen media-alan luokasta löytyy suurtulostimia.

Millaista opiskelu on vaihdossa?

Opiskelu Hollannissa on hyvin käytännönläheistä. Ensimmäisenä vuonna opiskelijat harjoittelevat koulussa perusteet ja toisena vuonna heillä on työssäoppimista. Koulumaailma rytmittyy siis hyvin samantapaisesti kuin meillä Sakkyssä, mutta Sakkyn opiskelijat suorittavat työssäoppimista jo ensimmäisenä vuonna.

Teorian lisäksi myynnin opiskelijat harjoittelevat kaupan pitämistä koululla (heillä oli koululla oma kirppari), kun taas median opiskelijat pääsevät Adobe ohjelmistotaitojen harjaantumisen jälkeen harjoittelemaan toisessa luokassa mm. ikkunateippausten tulostamista (ja ikkunaanlaittoa!), tekstiilipainatusta sekä paljon muita suunnittelutöitä erilaisten suurtulostimien avulla kuten tuolien päällystämistä ja autojen teippausta.

Vaihto-oppilaiden osallistuessa opetukseen, opettajat järjestävät yleensä erilaista ohjelmaa lukujärjestykseen.

Horizon Collegen kampus Hoornissa, Hollannissa.

Heerhugowaadissa ja Hoornissa asuu triplasti enemmän ihmisiä kuin Varkaudessa. Oppilaitoksilla on hyvät verkostot paikallisiin yrityksiin ja opiskelijat löytävät paikallisesti hyvin työssäoppimispaikat.

Myös mm. Google tukee koulun toimintaa omilla laitteillaan (ICT ala). Hieno mahdollisuus saada jalka ovenväliin hakukonejätin maailmaan!

Asuminen on tehty vaihto-opiskelijoille helpoksi ulkomaanjaksolla. Kuten Sakkyn liiketalouden opiskelijat Siiri ja Pinja, myös monet muut opiskelijat majoittuvat huokeaan hintaan paikallisten opiskelijoiden ylläpitämässä Bed & Business "hostellissa". Rautatieasemalta koululle ja Bed & Business majoitukseen on kävelymatkaa on noin 10min.

Horizon Collegen media-alan opiskelijan suunnittelema ja toteuttama oviteippaus.

Horizon Collegen media-alan opiskelijan suunnittelema ja toteuttama 3D tuotemalli.

Horizon Collegen media-alan opiskelijoiden töitä Heerhugowardin kampuksella.

Kiinnostaako opiskelu Sakkyssa? Hae jatkuvassa haussa!

Horizon Collegen opiskelijoiden puhelimille on varattu luokkiin puhelinparkki.

Mitä Sakkyn opiskelijat olivat mieltä vaihdosta?

Siiri ja Pinja kertovat, että viihtyivät Hollannin vaihtojaksolla erinomaisesti. Työpaikalla oli todella mukava ja avoin ilmapiiri. Kaikki olivat hyväntuulisia. HEMA:ssa oli kiva olla töissä ja suorittaa myynnin opintojaksoa. Hieman harmitti palata takaisin Suomeen. Koko Hollanti oli ihana.

Kivointa oli se, että se oli erilaista ja oppi englantia asiakaspalvelussa. Tytöt kertovat, että he oppivat vastuullisuutta, koska omaa opettajaa ei ollut lähellä ja koti oli kaukana.

Suosittelemme ehdottomasti ulkomaanjaksoa kaikille! Kokemus oli niin hyvä, että voisimme lähteä uudelleen.

Myös arviointi HEMA:ssa meni erinomaisesti. Työpaikkaohjaajat kiittelivät tyttöjä ahkeruudesta ja rohkeudesta sekä siitä, että he olivat joka päivä ajoissa töissä. Myös puhelimet pysyivät poissa työpäivän ajan, kuten myös Horizon Collegen kampuksella opiskelijoilla on tapana jättää puhelimet puhelinparkkiin tuntien ajaksi.

Hoornin sataman majakka Hollanissa.

Red Square Hoornin vanhassa kaupungissa.

Hoornin kaupunki.

Jos olet kiinnostunut kansainvälisistä opinnoista, ota yhteyttä omaan tutoropettajaasi.

Jos pohdit vielä opintojen aloittamista Savon ammattiopistossa, lue tästä lisää liiketalouden opinnoista ja media-alan opinnoista! Voit hakea opiskelemaan sekä yhteis- että jatkuvassa haussa.

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat