Matkailun opiskelijoiden työpaikkoihin tutustumassa Irlannissa

Maisemakuva Irlannista Cliff of Mohern -nimiseltä kalliolta.

Tämä jakso on rahoitettu Erasmus+ -ohjelmasta: Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle PROFF3 -hanke (2019-1-FI01-KA116-060379)

Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa.

Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.

 

Osallistuja: opinto-ohjaaja Marianne Honkonen, Sammakkolammentie 2

Kohde: Irlanti, Galway

Ajankohta: 15. - 22.1.2022

 

Matkan tarkoituksena oli saattaa viisi matkailualan opiskelijaa työpaikoilleen, tutustua välittäjäorganisaatio Mobility Hubin toimintaan sekä työpaikkoihin. Välittäjä ja työpaikat ovat uusia tuttavuuksia.

Galwayhin päästäkseen lennetään Dubliniin ja bussilla loppumatka. Dublinin lentokentältä ja kaupungista Galwayhin kulkee Citylink-bussi. Lähtöjä lähes kellon ympäri parin tunnin välein. Matka kestää n. 2,5 h ja maksaa n. 20 e.

Matkailualan opiskelijoiden ulkomaanjakson pituus oli 8 viikkoa, josta kaksi ensimmäistä viikkoa käytettiin englannin kielen opintoihin, paikkana International House. Opiskelijat kokivat kieliopinnot alkuun hyvinä; opinnot olivat pehmeä lasku irlantilaiseen kulttuuriin, Galwayn kaupunkiin ja mahdollisuus asiakaspalveluenglannin preppaamiseen.

Punainen ovi, jonka vieressä kyltti kielikoulu.

 

 

 

 

 

 

 

Opiskelijoiden TEO-paikat järjestyivät Choice Hotels -ketjun kautta. Ketjun hotellit ovat erinomaisia 4* - 5* hotelleja (The House Hotel 4 Star Hotels in Galway City Centre | Boutique Hotel Galway - House Hotel (thehousehotel.ie), The G Hotel & Spa the g Hotel & Spa Galway | 5 Star Spa Hotel in Galway | Book Now ja The Hardiman The Hardiman Hotel in Galway City | The Next Chapter)

Kaikilla opiskelijoilla oli oma esimies (mentor) työpaikallaan ja Choice hotelliketjun kautta yhteinen kontaktihenkilö, joka myös allekirjoitti kaikki teo-sopimukset. Yhteydenpito koulunpuolelta tapahtui Choice hotellin edustajan kautta.

Mobility Hub välittäjäorganisaationa oli varannut Dublin-Galway-Dublin bussit ja edustaja oli tuloiltana vastassa opiskelijoita Galwayn bussiasemalle. Hänen kanssaan tavattiin ensimmäisinä päivinä ja käytiin läpi käytänteitä ja sovittiin hotellivierailut. Välittäjäorganisaatio hankki asunnon ja yhteyshenkilö tapasi opiskelijat kerran viikossa bussikortin lataamista varten. Opiskelijoiden asunto oli mielestäni hyvällä paikalla ja uudehko, joskin aika ahdas.

Suurin ja myös ikävin yllätys oli, että Irlannin lainsäädännön mukaan alle 18-vuotias ei saa tarjoilla, edes harjoittelijana, alkoholijuomia. Välittäjäorganisaatiolle ja Choice hotellille oli lähetetty opiskelijoiden CV:t, mutta kukaan ei ollut vastaanottavassa päässä kiinnittänyt huomiota opiskelijoiden ikiin. Jouduimme vaihtamaan tutkinnon osia alaikäisille, mutta se onnistui vaivattomasti. Opiskelijat saivat tehdä työtehtäviä, joita pitikin ja he olivat tyytyväisiä oppimaansa. Työpäivien pituus oli 8 h. Ruokatauko ei kuulu työaikaan, mutta lämmin ruoka tarjottiin kaikkina työpäivinä ja viikossa oli kaksi vapaapäivää. Opiskelijoiden työvaate oli valkoinen kauluspaita ja mustat housut, jotka opiskelijoiden piti itse hankkia; essut ja kravatit tulivat työnantajan puolelta.

Itse asuin matkan ajan Victoria-hotellissa https://victoriahotelgalway.com/. Hotellin sijainti ihan paras mahdollinen: 5 min matka bussiterminaalista (taksi n. 6 €), n. 200 m kävelykeskustaan, josta löytyy kaikki. Opiskelijoiden kielikoulu oli myös 100 m päässä hotellista.

Suosittelen lämpimästi Galwayta ulkomaanjakson kohteeksi. Kielikurssi yhdistettynä teo-jaksoon on hyvä yhdistelmä. Työelämäjakso olisi voinut voisi olla 2 viikkoa pidempikin, mutta ei missään nimessä ainakaan kuutta viikkoa lyhyempi.

Maisemakuva Galwaysta Irlannista, jossa edessä on meri ja taustalla taloja.

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat