Fuusioruokaa Valenciassa

Näkymä tarjoilukeittiöön, jossa hyllyillä on lautasia ja pöydällä on rasioita.

Kokkiopiskelija Andreas työskenteli 2,5 kk fuusioruokaa valmistavassa ravintolassa, jossa mm. Korean, Japanin ja Thaimaan makumaailmat kohtaavat katalonialaisen ruokakulttuurin.

"Tutustuin uusiin makuihin ja käsittelin uusia raaka-aineita, kuten simpukoita, rapuja ja seepiaa. Opin veitsitekniikoita ja nopeutta työskentelyyni sekä suunnittelemaan ja organisoimaan omaa työtäni. Tein muuten työkavereille suomalaisia perinneruokia lounaaksi. Henkilökunta nimittäin kokoontui päivittäin syömään saman pöydän ääreen. Koko ravintolan porukka tarjoilijat mukaan lukien olivat alusta asti todella ystävällisiä ja meininki oli hyvä päivittäin. Suosittelen ehdottomasti lähtemään tähän ravintolaan harjoitteluun."

Tämä työelämässä oppimisen jakso toteutettiin yhteistyössä Escuela de Formación Profesional Altavianan kanssa ja se rahoitettiin Erasmus+ -ohjelmasta: Savon koulutuskuntayhtymän hallinnoimasta Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle 2023-1-FI01-KA121-VET-000115831.

Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa. Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.

 

Osallistuja: kokkiopiskelija Adreas Silvo

KohdeEl Aprendiz Tapas, Valencia, Italia

Ajankohta: 8.9.–18.11.2023

Tuotantokeittiö

Mies erottelee lihat keitetyistä häränhännistä.

Aloitin harjoittelun tuotantokeittiössä. Tulin hyvin toimeen englannilla. Lihaliemi keitetään härän häntäpaloista, minkä jälkeen liha putsataan listalla olevaa annosta varten.

Tarjoilukeittiö

Kun suurin osa annosten komponenteista oli tullut tutuksi, siirryin enemmän serviisikeittiön puolelle, joka sijaitsi viereisessä rakennuksessa.

Aloitin jälkiruokapisteellä, mutta ajan salliessa tein misoja ja autoin muita.

Myöhemmin siirryin paisto- ja friteeraus-pisteelle, jossa viihdyinkin parhaiten ja jossa olin serviisikeittiön vuoroista eniten. Englantia ei kukaan puhunut, koska työpaikkaohjaajat eivät olleet samaan aikaan kanssani. Homma sujui kuitenkin hyvin ja opin töissä tarvittavat sanat nopeasti.

Pääasia eli annokset

Seepia limemajoneesilla ja perulainen perunasalaatti

Annoksessa on perunasalaattia ja seepian paloja.

Korealaistyylinen lohitartar

Lautasella on pyöreä lohesta valmistettu tartarkakku.

Japanilainen Tataki tonnikalasta

Tummalla lautasella on viisi viipaletta tonnikalaa kauniisti koristeltuna.

Viimeisellä harjoitteluviikolla sain tehdä kokeilumielessä henkilökunnalle kroketteja joihin käytin cheddaria, jalapenoa, kuivattua maissia sekä tuoretta maissia.

Lautasella on kroketti, joka on päällystetty kuivatulla maissilla ja jonka keskellä on maustenestettä sisältävä putkilo.

Euroopan Unionin osarahoittama logo.

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat

Aivojen palautuminen kiireisen arjen keskellä

Nykypäivänä suuri osa tehtävästä työstä on aivotyötä. Aivotyö kuormittaa jaksamistamme, joten tarvitsemme sen vastapainoksi palautumista vapaa-ajalla, mutta myös työpäivän aikana. ”Aivotyö sujuvaksi Sakkyssa” -hanke kutsui aivotutkija, psykologian tohtori Mona Moisalan kertomaan meille, kuinka voimme vähentää aivotyöstä tulevaa kuormitusta sekä palautumaan paremmin.

17.4.2024