Vastaanottovirkailijan tehtävissä Mallorcalla

Näkymä mäen päältä Välimeressä olevalle lahdenpoukamalle, joka on kahden kallion välissä ja jossa on ihmisiä uimassa.

Suosittelen ehdottomasti työelämässä oppimisen jaksoa Mallorcalla. Ennen lähtöä kannattaa perehtyä paikallisiin tapoihin ja kulttuuriin ja harjoitella kohdemaan kieltä. Valmistautuminen auttaa hyödyntämään kokemusta täysimääräisesti.

Tämä työelämässä oppimisen jakso on rahoitettu Erasmus+ -ohjelmasta: Savon koulutuskuntayhtymän hallinnoimasta Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle 2023-1-FI01-KA121-VET-000115831.

Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa. Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.

 

Osallistuja: vastaanottovirkailijaopiskelija Emiliia Akhmetzianova

Kohde: Mallorca, Espanja

Ajankohta: 17.7. - 17.9.2023

Työpaikkani Apartamentos Verdemar

Työskentelin pääasiassa Apartamentos Verdemarin vastaanotossa, jossa on 5 työntekijää. Heillä on vastaanottovirkailijan koulutus. Jokaisella heistä on samat vastuut ja omat työaikansa.

Päivittäin saapuvien asiakkaiden määrä vaihteli 15:stä 55:een. Huoneita tarkastettiin keskimäärin 30 päivässä, mikä tarkoittaa noin 90 - 100 asiakasta. Kesällä, heinä-elokuussa, tuli lisää perheitä, joissa on pieniä lapsia ja nuoria. Syyskuussa suurin osa oli iäkkäitä.

Työtehtävät 

Työtehtäväni: asiakkaiden sisään- ja uloskirjautuminen, asiakkaiden kysymyksiin vastaaminen, ongelmien ratkaiseminen, paperien käsittely (esim. siivousraportti), rahan laskenta, asiakkaille tiedottaminen hotellista ja hotellin työstä, retkien varaus, autojen ja varusteiden varaus. Työskentelin myös huonesiivouksessa ja baarissa, missä tehtävät olivat hyvin erilaisia ​​kuin vastaanotto.

Odotukseni harjoittelusta täyttyivät. Minulle opetettiin enemmän kuin olisin koskaan voinut kuvitella. He vastasivat aina kysymyksiini, esittivät tiedot helposti  ja kohtelivat minua ymmärtäväisesti.

Kuvakollaasi Mallorcalta.

Sopeutuminen työpaikkaan ja kohdemaan kulttuuriin

Työssäni käytin vain englantia. Kaikki työntekijät puhuvat sitä täydellisesti. Myös 95 % asiakkaista puhui englantia, joten ymmärtämisessä ei ollut ongelmia. Ainoa asia oli, että joskus oli vaikea ymmärtää aksenttia, mutta siihenkin voi tottua.

Eroja, joita olen huomannut espanjalaisten ja suomalaisten työssä, ovat se, että suomalaiset ovat vastuullisempia työssään ja espanjalaiset ovat rennompia kaikessa kaikin puolin.

Asuin hotellihuoneessa yksin. Oli parivuode, minikeittiö ja kylpyhuone. Huone oli melko suuri, kaikki mukavuudet. Hotelli tarjosi huoneen ja ruokailun, joten minun ei tarvinnut maksaa niistä. Hinnat kaupoissa olivat suunnilleen samat kuin Suomessa, joskus ehkä halvempiakin.

Lensin Mallorcalle suoralla lennolla. Yhdensuuntaiset liput maksoivat noin 250 euroa. Matkustin myös Mallorcan kaupunkien välillä bussilla, joka oli melko edullinen.

Asunnon säännöt olivat samat kuin hotellivieraille. Ei melua klo 23 jälkeen eikä saa häiritä naapureita.

Vapaa-aika

Olin onnekas, sillä tapasin heti minun kieltäni (venäjää) puhuneen työntekijän, joka on asunut Espanjassa lapsuudesta asti. Hän näytti minulle Mallorcaa ja vei minut erilaisiin kauniisiin paikkoihin. Kävin myös itse usein muissa kaupungeissa ja tutustuin itse. Pääsin iltaisin osallistumaan hotellin iltaohjelmiin, joten viikonloppuni oli tuottoisa.

Miksi kannattaa lähteä opintojen aikana ulkomaille?

Odotukseni Mallorcalta täyttyivät. Olin jälleen vakuuttunut, että rakastan Espanjaa ja sen kulttuuria. Minulla on vain hyviä muistoja, Odotan nyt innolla seuraavaa vierailuani takaisin ja nähdä taas kaikki kaverit, joiden kanssa työskentelin ja opiskelin.

Tästä kokemuksesta ymmärsin, kuinka tärkeää on kunnioittaa muiden kulttuureja ja olla avoin uusille ideoille. Sain syvempää ymmärrystä hotellialasta ja asiakaspalvelusta, erityisesti englanninkielisessä ympäristössä. Paransin kielitaitoani ja sosiaalisia taitojani sekä opin sopeutumaan erilaisiin tilanteisiin. Sain arvokasta käytännön kokemusta alaltani ja näin, miten kansainvälisiä asiakkaita kohdellaan.

Kuvakollaasi Mallorcalta.

Euroopan Unionin osarahoittama logo.

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat

Aivojen palautuminen kiireisen arjen keskellä

Nykypäivänä suuri osa tehtävästä työstä on aivotyötä. Aivotyö kuormittaa jaksamistamme, joten tarvitsemme sen vastapainoksi palautumista vapaa-ajalla, mutta myös työpäivän aikana. ”Aivotyö sujuvaksi Sakkyssa” -hanke kutsui aivotutkija, psykologian tohtori Mona Moisalan kertomaan meille, kuinka voimme vähentää aivotyöstä tulevaa kuormitusta sekä palautumaan paremmin.

17.4.2024