Ilona Intiassa Keralan gastronomiaa oppimassa

11.12.2023 -
Ilona Intiassa

Elintarviketeknologian opiskelija Ilona on työelämässä oppimisen jaksolla Intiassa, missä hän pääsi heti opettelemaan paikallista ruokakulttuuria:

"Aloittaessamme ruokailun, olin hetken hämmentynyt, sillä pöytään ei oltu katettu ollenkaan aterimia lautasten viereen kunnes hoksasin, että taidamme syödä sormin. Käsienpesutauon jälkeen tuumasta toimeen: tunsin olevani kuin yksivuotias harjoitellessani syömistä. Tietysti ensin suuhun meni ruoan mukana ainakin neljä sormea. Markose opetti minua kuin isä ainakin ja näyttti kuinka riisistä ja kastikkeista puristetaan sormin ensin tiivis pallo joka otetaan kolmen keskimmäisen sormen päälle siten, että peukalo muodostaa niiden eteen pienen hyllyn. Tämä pallo flipataan suuhun peukalon liikkeellä. No, lautanen tuli tyhjäksi vaikkei ehkä aivan tyylipuhtaasti. Lounaalla tarjoiltiin keitettyä riisiä kolmen eri lisäkkeen kanssa; tapiokaa, katkarapulisäkettä ja kasvislisäkettä. Sormia poltteli mausteinen ruoka paljon pidempään kuin suuta. "

Ilonan blogin löydät täältä: Keralan gastronomiaa oppimassa (ilonasares.blogspot.com)

 

Ilona Intiassa paikallisen perheen kanssa.
Kuvassa vasemmalla Thankam Thomas ja oikealla Ashwini Anu veljensä ja vanhempiensa kanssa.

Tämä työelämässä oppimisen jakso on rahoitettu Erasmus+ -ohjelmasta: Savon koulutuskuntayhtymän hallinnoimasta Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle 2023-1-FI01-KA121-VET-000115831.

Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa. Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.

 

Osallistuja: vastaanottovirkailijaopiskelija Emiliia Akhmetzianova

Kohde: Vandithadam, Kerala, Intia

Ajankohta: 4.12.2023 - 3.2.2024

Euroopan Unionin osarahoittama logo.

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat

Aivojen palautuminen kiireisen arjen keskellä

Nykypäivänä suuri osa tehtävästä työstä on aivotyötä. Aivotyö kuormittaa jaksamistamme, joten tarvitsemme sen vastapainoksi palautumista vapaa-ajalla, mutta myös työpäivän aikana. ”Aivotyö sujuvaksi Sakkyssa” -hanke kutsui aivotutkija, psykologian tohtori Mona Moisalan kertomaan meille, kuinka voimme vähentää aivotyöstä tulevaa kuormitusta sekä palautumaan paremmin.

17.4.2024