Tutustuminen rakennusalan oppilaitokseen Baskimaassa

Sisäkuva Bilbaon rautatieasemalta.

Tämä jakso on rahoitettu Erasmus+ -ohjelmasta: Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle PROFF4 -hanke (2020-1-FI01-KA116-066053)

Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa.

Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.

 

Osallistujat: rakennusalan opettaja Matti Salo ja pintakäsittelyn opettaja Janne Käsnänen

Kohde: Centro Integrado F.P.Construction BIZKAIA, Ollargan-Arrigorriaga

Ajankohta: 23.-27.11.2021

 

Olemme molemmat uusia kansainvälisyysyhdyshenkilöitä Sakkyssa ja tällä job shadowing -jaksolla pääsimme tutustumaan Pohjois-Espanjassa sijaitsevaan rakentamiseen erikoistuneeseen oppilaitokseen.  Samalle job shadowing -matkalle osallistui lisäksemme EMEU-verkostoon kuuluvien oppilaitosten edustajat Tanskasta ja Hollannista sekä Gradiasta Suomesta.

Ihmisiä kokoushuoneessa.

Käsittelimme mm. rakennus- ja pintakäsittelyalan opetussuunnitelmia EMEU-verkostoon kuuluvissa maissa. Keskustelimme myös, kuinka voimme lähettää ja vastaanottaa opiskelijoita oppilaitoksiimme. Meille uusille toimijoille olikin ensiarvoisen tärkeää nähdä oppimisympäristö koululla ja opiskelijoiden majoituspaikka. Tärkeää on myös pystyä kertomaan opiskelijoille, mm. miten kohteeseen pääsee parhaiten matkustamaan, miten oppilaitokselle pääsee, millainen koulupäivä on verrattuna Suomeen.

Huoneessa maalaamiseen liittyviä tarvikkeita ja koneita.
Oviaukon ympärillä mosaiikkikoristelu.

Yksissä tuumin päätimme jatkaa yhteistyötä EMEU-yhteistyöverkoston oppilaitosten kanssa. Kokouksen aikana kaikki oppilaitokset esittelivät oppilaitoskohtaisia opintomoduuleita, joihin osallistumalla opiskelijat voivat suorittaa tietyn opintokokonaisuuden kv-vaihdossa.

Kansainvälisyys ja siihen liittyvä opiskelijavaihto kuuluu mahdollistaa tämän päivän ja tulevaisuuden opiskelijoille. EMEU-yhteistyöverkosto mahdollistaa tämän toiminnan myös rakennus- ja pintakäsittelyalan opiskelijoille.

Keskustelimme yhteistyömoduuleista liittyen työelämässä oppimiseen ja virtuaaliseen oppimisympäristöön. Päätimme perustaa yhteisen Teams-alustan.

Valokuvat: Janne Käsnänen ja Matti Salo

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat