Viherala rakentaa virtuaalisia yhteyksiä Pietariin

Savon ammattiopiston ja Pietarissa sijaitsevan Academy of Urban management, Planning and Printing -oppilaitoksen viheralan opettajat järjestivät Akkuna Venäjälle -verkoston puitteissa workshopin 7.–8.4.2021. Molempien koulujen viheralan opettajat suunnittelivat tehtävän, jossa rakennettiin 3 x 3 metrin kokonaisuus kivestä tai puusta ja kasveista.

Tehtävän tekoon osallistui Savon ammattiopistosta 5 opiskelijaa ja Pietarista 7 opiskelijaa. Ennen ensimmäistä workshopia osallistujat ja opettajat tutustuivat toisiinsa ja opettajiin Teamsin välityksellä.

Ensimmäisen workshopin 7.4. tehtävän suunnitteli Pietarin oppilaitos ja toisen päivän 8.4. tehtävän Savon ammattiopisto. Kunkin tehtävän tekoon oli varattu taukoineen 6 tuntia ja työskentelyn välissä opettajat olivat yhteydessä toisiinsa. Kunkin päivän lopuksi opettajat kokoontuivat Teamsiin arvioimaan tehtävät.

Pietarilaisten työskentelyä pystyi seuraamaan reaaliaikaisesti Youtube Live -lähetyksenä ja Savon ammattiopistossa Toivalassa yhteys järjestettiin Teamsin kautta. Myös Omnian viheralan opettaja ja ammatinohjaaja seurasivat työskentelyä ja arvioivat lopputuloksia.

Opiskelijoilta kerätyn palautteen perusteella virtuaalista yhteistyötä jatketaan tulevana lukuvuonna.

"Tehtävät olivat haastavia ja auttoivat kehittämään henkilökohtaisia taitoja asioissa, joita ei pääse usein harjoittamaan normaalissa opiskelussa."

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat