Tulevaisuuden työ vaihtuvissa maisemissa

Viime syksynä Savon ammattiopistossa opinnot aloittanut Allan Ikkonen viihtyy vaihtuvissa maisemissa ja ison auton ratissa.

 

Viisi vuotta Suomessa asuneella Allanilla on puusepän koulutus, mutta isojen koneiden melu alkoi häiritä ja kun vielä kuuloa oli jäljellä, alkoi kaipuu toisenlaisiin töihin houkutella. Välit entiseen työnantajaan ovat hyvät ja Allan mainitseekin, että sinnekin voi palata tarvittaessa.

C-kortin suorittamisen jälkeen Allan hakeutui Savon ammattiopistoon puutavara-autonkuljettajakoulutukseen.

– Parasta on, että opiskelu on käytännönläheistä ja tekemistä, ei istumista. Alkuun jännitin isoa autoa, nyt sekään ei jännitä, mutta haasteellista on se miten monta asiaa esimerkiksi lastatessa pitää ottaa huomioon, Allan kertoo.

 

Ison auton ohjaksiin tarttuminen mietitytti hetken, mutta monipuolinen oppi koulussa on auttanut ja nyt mies nimeääkin vahvuudekseen perinteisen puutavaranosturin.

Onnistuupa nosturin korjaustyötkin tarvittaessa näppärästi. Uuden tekniikan HI-Vision puolestaan opetteluttaa, mutta harjoitus tekee tässäkin asiassa mestarin.

– Kuljetamme opiskelupäivien aikana oikeita kuormia ja maisemat vaihtuvat.  Haaveilen työpaikasta, mutta toivon, että löydän hyvän paikan työelämäjaksolle ja se auttaa eteenpäin, mainitsee Allan tulevaisuuden toiveistaan.

Katso lisää logistiikan opiskelusta www.sakky.fi/logistiikka

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat