Wau-elementtejä 3D-ruokatulostuksella

9.10.2023
Ravitsemus- ja elintarvikealan opetushenkilöstö kouluttautumassa.

Savon ammattiopisto ravitsemisen ja elintarvikealan opetushenkilöstö saivat koulutusta 3D-tulostimen, joka edustaa uusinta teknologiaa ja perusosaamista. Tulostimen tarkoituksena on innostaa henkilökuntaa ja sitä kautta opiskelijoita kokeilemaan matalalla kynnyksellä uusia tapoja luoda ja oppia.

Ruokatulostus, joka on osa aterian tekoa, eikä se korvaa henkilöiden osaamista. Ruokatulostuksella voi luoda WAU-elementtejä. Ruokatulostuksessa käytetään esimerkiksi voita, suklaata tai sokeria tulostusmateriaalina. Ainoa rajana on tulostavan henkilön mielikuvitus.

Savon ammattiopiston henkilökuntaa koulutettiin ruokatulostuksen saloihin @kondiittorimestarit Markku Vengasahon ja Eija Kuninkaan johdolla. Koulutuksessa he tulostivat voista erilaisia kuvioita, kuten aaltoja, gekkon ja mustekalan. Opetushenkilöstömme oli silmin nähden innoissaan uudesta laitteesta ja sen mahdollisuuksista.

Lue lisää ravitsemus- ja elintarvikealan koulutuksistamme.

3D-ruokatulostin.

 

3D-ruokatulostimella tehty voimustekalakoriste.

 

Lue lisää