Ammattitaidon suomenmestaruuksista mitellään ensi viikolla – Taitaja2024-kisoissa Savon ammattiopistoa edustaa 22 opiskelijaa

16.5.2024
Monta huomioliivistä ihmistä kuljettaa aitoja pihamaalla.

Lähes kahden vuoden työ tulee nähtäväksi ja koettavaksi, kun Taitaja2024-kisojen avajaiset pärähtävät käyntiin maanantaina 20.5. kello 14 Olvi Areenalla Kuopiossa. Avajaisissa yleisön eteen astelee yli 400 finalistia yli 50 kisajoukkueessa. Lajien ammattitaitokilpailuja käydään tiistaista torstaihin, ja Taitaja2024-viikko huipentuu torstai-iltapäivän päättäjäisiin ja palkintojenjakoon.

Tutustu Taitaja2024-infoon

 

Taitaja2024-kisojen kilpailujohtaja Petteri Makkonen lähtee kisaviikkoon innostuneella ja hyvällä mielellä.

- Taitaja2024-tapahtumassa on paljon katseltavaa ja koettavaa. Toivon, että vieraamme kerkeävät testailla monipuolisesti erilaisia ammatteja esimerkiksi simulaattorimaailmassamme. Toivotaan paljon porukkaa paikalle!

Makkonen kiittelee tapahtuman taustalla tehneiden uurastajien panosta ja sitoutuneisuutta onnistuneen tapahtuman mahdollistamiseksi.

- Olemme luoneet paljon uutta, ja asiat ovat edenneet sujuvasti. Kiitos kuuluu tekijätiimillemme!

Savon ammattiopistosta mukana 22 kilpailijaa

Savon ammattiopisto lähtee kotikisoihin odottavin ja innokkain mielin. Joukkueenjohtaja Silja Salminen kertoo joukkueen väreilevän positiivista pintajännitystä. Finalistit ovat harjoittaneet ammattiosaamistaan, minkä lisäksi joukkuetta on valmennettu kevään aikana muun muassa median kohtaamiseen ja henkisen paineen kestoon. Yhteiset tapaamiset ovat tuoneet samanmielistä porukkaa lähemmäksi toisiaan.

- On ollut mielettömän hienoa huomata, miten esimerkiksi CNC-koneistuksen finalistit ovat treenaavat yhdessä ja jakavat vinkkejä toisilleen.

Suomenmestaruuksista Savon ammattiopiston joukkueessa mittelöi 22 opiskelijaa. Katso lista lajeista, lajien kilpailupaikoista, Savon ammattiopiston edustajista kotipaikkakuntineen. Lajia klikkaamalla pääsee Taitaja2024-sivulle lukemaan lisää lajista, ja lajisivulta klikkaamalla ”Finaali” löytyvät muun muassa kaikki finalistit ja aikataulut.  

Lue lisää