Tulevat metsäalan ammattilaiset tutustuivat Koneteko Pitkäsen ja Tornator Oyj:n puunkorjuutyömaalle kummiyritys Stora Enso Metsän kutsumana

1.9.2023 -
Metsäalan opiskelijat tutustumassa puunkorjuutyömaalla.

Nykyisillä Savon ammattiopiston metsäalan toisen vuoden opiskelijoilla on kummiyrityksenä Stora Enso Metsä, joka mahdollistaa opiskelijoiden tutustumisen työelämään jo opiskelujen aikana. Tällä viikolla opiskelijat pääsivät vierailemaan Stora Enso Metsän kutsumana Koneteko Pitkäsen ja Tornator Oyj:n puunkorjuutyömaalla. Stora Enson edustaja Ismo Vepsäläinen kertoi myös yrityksen historiasta ja toimintatavoista.

Kuluvana syksynä opiskelijoilla on edessä valinta, suuntautuvatko he hakkuukoneenkuljettajaksi tai puutavaran lähikuljetukseen ajokoneenkuljettajaksi. Vierailulla he saivat tutustua lähemmin Koneteko Pitkäsen hakkuukoneenkuljettajan työarkeen. Opiskelijoille annettiin myös tehtäväksi arvioida männyn tilavuus, joka työmaalla kaadettiin. Puun tilavuus oli 1090 litraa ja pituutta oli 25 metriä - lähimmäksi arvannut Aleksi B. voitti palkinnoksi leikkuulaudan! 

Metsäalan toisen vuoden opiskelijoita.
Metsäalan toisen vuoden opiskelijoita (syksy 2023).

 

Koneteko Pitkästä edusti Hanna Pitkänen ja hän vietti samana päivänä syntymäpäiviään. Opiskelijat lauloivat Hannalle onnittelulaulun ja lahjaksi annettiin tietysti puusta veistetty kuksa. Aamupäivän aikana Hanna keskusteli opiskelijoiden kanssa korttikoulutuksien tärkeydestä. Tutkintoon kuuluvat korttikoulutukset on syytä myös opiskella ajatuksella ja näitä ovat mm. luonnonhoito-, kasvinsuojelu- ja ensiapukorttikoulutus.

Stora Enso Metsällä oli matkassa myös korkeakouluopiskelijoita, jotka kertoivat metsäalan jatkokoulutusmahdollisuuksista ja opiskeluarjesta ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa. Metsäyhtiöt arvostavat työntekijöidensä käytännön työn kokemusta ja suosittelevat myös jatkokouluttautumaan. 

 

Storan Enso Metsän ja Koneteko Pitkäsen edustajia.
Insinööriopiskelija Lyydia Metso, Stora Enso Metsän operaatioasiantuntija Ismo Vepsäläinen, Koneteko Pitkänen Oy:n Hanna Pitkänen, kuljetusasiantuntija Mikko Ikäheimo ja harjoittelija Matti Utriainen.

Vierailun aikana paistettiin myös makkarat ja tutustuttiin puutavara-autoon. Rohkeimmat opiskelijat saivat hyviä keskusteluja aikaan työelämänedustajien kanssa. Paluumatkalla tutoropettaja Markku Oksman oli mielissään, miten hienosti vierailu oli sujunut ja suunnitteli jo seuraavaa yhteistyötä kummiyrityksen kanssa. "Sosiaaliset taidot ovat hyvin tärkeitä metsäkoneenkuljettajille. Voi olla, että metsäkoneenkuljettaja on se ensimmäinen henkilö, joka tapaa metsänomistajan puuyhtiön edustajana", Markku muistuttaa.

Opettajat saavat olla kyllä ylpeitä opiskelijoistaan - tulevaisuuden metsäalan ammattilaisista!

Lue lisää metsäalan koulutuksistamme!

 

Metsäalan opiskelijat makkaran paistossa.
Opiskelijat makkaranpaistossa laavulla.

 

Veli-Matti Kumpulainen ja Markku Oksman.
Metsäalan toisen vuoden opiskelijoiden tutoropettajat Veli-Matti Kumpulainen ja Markku Oksman.

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat