Opiskelijoiden ääni

10.12.2020 -
Kuvassa on luettelo mediatiimin suosikkiasioista.

Terveiset markkinointitiimistä, hetki on vierähtänyt edellisestä postauksesta. Silloin taidettiin juhlia valmistujaisia, nyt juhlavuorossa ovat joulujuhlat teemalla sydämeeni joulun teen. Unohtaa ei toki sovi, että myös joulun alla meiltä valmistuu uusia osaajia työelämään ja tuoreet ylioppilaat painoivat lakin päähänsä.

Tämä kulunut vuosi on ollut erikoinen, haastava ja opettavainen. Me ollaan tiiminä opeteltu järjestämään tapahtumia virtuaalisesti. Juhlia on järjestetty periaatteella, tuodaan pala jokaista kampusta mukaan ja tämä onkin parasta palautetta kerännyt asia. On suuri kunnia, että tiiminä saamme teille opiskelijat, henkilöstö ja kumppanit juhlahetkiä järjestää ja, että innolla lähdette mukaan toteuttamaan. Seurakunta on meille korvaamaton kumppani juhlatoimikunnassa ja musiikkiesityksistä onkin tullut jo useamman juhlan ja tilanteen teema.  Kiitos myöskin Kantin Kimmo, sinun käsissäsi striimimme on luotettavissa käsissä.

 

Timanttihiomo

Korona on vaikuttanut myös opiskelijoiden arkeen monin eri tavoin. Jaanan kanssa kahvikupin aikana rakennettiin malli, jolla saadaan hoidettua tämä syksy niin, ettei liiketalouden opiskelijoiden valmistuminen hidastu. Opiskelijoiden ääni onkin kuulunut tänä syksynä viestinnässämme vahvemmin kuin koskaan. En ole ihan varma, että oliko opiskelijoita 17 vai 18, mutta ei kai oikeita timantteja niin tarkkaan tarvitse laskea.

Olemme toteuttaneet viestintää yläkoululaisille monissa eri kanavissa. Välillä nurinaa ovat aiheuttaneet työpäivän aikaiset aamut. On tärkeää, että opiskelijat saavat jakson aikana kokemuksen siitä, että sisällöntuottaminen on ihan oikea työ sekä vaatii aikaa ja osaamista. Kiitosta ovat saaneet rento oleminen ja vapaus toteuttaa itseään. Arviointikeskusteluissa moni kertoi, että alkuun esiintyminen oli vaikeaa ja sitten siitä tulikin ihan normaalia. Jokaisen rohkeus ja osaaminen ovat jo ihan omaa luokkaansa.

Korona piti meidät tiiviisti Savilahdessa ja aiheutti välillä haasteita Mediatiimille ja ohjaajalle. Opiskelijat ovatkin oppineet tutkailemaan aiheen toivossa omia nurkkia tarkemmin, kuten kunnon markkinointityypin kuuluukin. Saatiin myös muutamia pieniä sisäisiä projekteja Savilahdessa tehtäväksi, sekä saimme auttaa Pondin markkinoinnissa opiskelijoillemme ja opettajille. Kaverichat lanseerattiin Miinan kanssa ja olemmekin päivystäneet linjoilla yläkoululaisia varten.

Arkemme on ollut rentoa ja rikasta. Joukkoomme mahtuu valmistuva liiketalouden osaaja, tuore ajokortti, synttärisankareita ja ihan vaan huimasti kehittyneitä opiskelijoita. Pian meille koittaa ansaittu joululoma ja meidän tiet erkanee. Haikeaa ja armaan työkaverin mielestä jälleen kerran minulle itkun paikka. No ei, tähän on jo tottunut, että matka jatkuu. Opiskelijat jäävät elämäämme eri tavoin vaan, ne on vaan roskia, jotka silmissä kangertaa.

Kiitos kaikista saaduista palautteista, ruusut auttavat jaksamaan ja rakentava palaute auttaa löytämään oikean suunnan. Erilainen lukukausi on siis ihan kalkkiviivoilla ja ansaittu loma tulossa.

 

Kiitos kaikille tästä lukukaudesta, halauksin Heli

 

 Opiskelijoiden kokemuksia Mediatiimissä toimimisesta:

”Koululla työssäoppiminen on ollut hyvin erilaista, kuin muissa paikoissa. Tämä varmaan johtuu siitä, että ei tarvitse perinteisesti olla siellä jossain kaupassa vain täyttelemässä hyllyjä. Täällä homma on ollut paljon rennompaa ja vapaampaa tehdä ja ideoida uusia asioita tiimin kanssa. Täällä on ehkä entistä enemmän vain oppinut toimimaan ryhmässä, jossa kyllä huomaa sen milloin kaikki hommat eivät välttämättä suju kunnolla jos vain yksi siitä koko ryhmästä tekee muiden puolesta. Täällä on myös oppinut paljon itsenäistä työtä, jos sattuu semmoinen tilanne, että joutuu yksin tekemään, kun muut ryhmäläiset eivät ole paikalla.

”Tehtävät täällä ovat olleet hyvin laidasta laitaa ja eikä ikinä tiedä varmaksi mikä tulee olemaan seuraava tehtävä, jonka ansoista aina aamullakin on parempi tulla avaamaan kone ja katsomaan mitä ollaan pääsemässä tekemään, saattaa olla taas, joku tiktok tehdä tai sitten ihan IG julkaisu, joka sitten julkaistaan stooriin jos oikein hyvin käy niin pääse ihan kunnon mainoksen tekoon.”

”Toisin olisin ehkä voinut tehdä alussa koska tuli lähdettyä aina, kun luuli että hommat oli tehty vaikka olisikin tullut lisää tehtäviä mutta tämän tavan korjasin aika nopeasti ja nykyään kysyn aina varmuudella että tuleeko lisää tehtäviä. Olisin ehkä halunnut ehkä oppia käyttämään tiktokin editointi ohjelmaa, vaikka sitä ei tule käytettyä vapaa-ajalla, koska olen ollut pääosin tiktokeissa esiintyjänä.

”Kaamosväsymys ottaa jo voimille, mutta kyllä tästä edetään eteenpäin. Ihan mukavaa ollut mutta tunnin myöhemmin voisi päivät aloittaa sillä itselläni ei ainakaan kello 8 aamusta alkaen lähde työt sujumaan liian aikaisin.”

”Olen täällä työelämäjaksolla oppinut lisää somen ja median käyttöä esim. Tiktok. Ja somen käyttö on lisääntynyt huomattavasti.”

”Omat ajatukset tehtävistä ne ovat olleet vaihtelevia ja monipuolisia. Hyviä ja ei niin hyviä tehtäviä on tullut vastaan. Tehtävien keksimisessä ja tekemisessä olisi voinut olla vapaammat kädet.

”Toisin työelämäjaksolla olisi voinut olla just myöhempään tulo niin tekeminenkin olisi sujunut paremmin sekä aamut olisi lähtenyt paremmin käyntiin. Myös tekemisen ja tehtävien tekeminen olisi voinut olla vapaampaa ja päätös valtaa tekemisessä enemmän.

”Työelämäjakso on ollut koululla erilaista kuin muissa paikoissa, joissa olen ollut. Koululla on päässyt tekemään aiheeseen liittyviä juttuja joka päivä kuin taas esim. Kaupassa ei niitä niin usein pääse tekemään vaan on enemmän ihan kaupan töitä. Olen päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin ja oppinut toimimaan ryhmässä paremmin. Tuttu koulu ympäristökin auttaa työn teossa, kun on tutut paikat. Minulla on jäänyt kyllä hyvät fiilikset tästä työelämäjaksosta.”

"Olen oppinut käyttämään Instagramin, Snapchatin, Canvan ja Tik Tokin eri ominaisuuksia paremmin. Olen myös oppinut toimimaan ryhmässä ja yksilönä paremmin. Olen oppinut luomaan laadukasta ja asiallista sisältöä koulustamme nuorille ja muille hakijoille. Olen myös oppinut ettei kaikkea tarvitse ottaa liian tosissaan vaan että voi pitää työpäivän aikanakin vähän hauskaa.”

”Tehtävät ovat olleet ihan mukavia. Jotkut tehtävät ovat olleet vähän hankalimpia kuin toiset, mutta niistäkin on selvitty. Parhaita tehtäviä on ollut kyllä tik tokkien tekeminen, koska niistä on saanut aina hyvät naurut ja niitä voi tehdä huumorilla. Ylivoimaisesti ärsyttävimpiä tehtäviä on juuri tällaiset missä pitää vain kirjoittaa koneella.

”Olisin voinut olla vähän aktiivisempi. Ei muuta.

”Työelämäjakso alkaa lähestyä loppua ja olen tyytyväinen taakse jääneeseen syksyyn. Läpikäytyjä asioita on paljon, hauskoja sekä turhautuneita hetkiäkin löytyy lukuisia. Odotan innolla joulua ja olen innoissani asioista, joita olen oppinut. Lisäksi valmistuminen lähestyy askel kerrallaan ja tästä kurssista tulevat opintopisteet ovat erittäin tärkeitä sen kannalta.”

”Opittuja asioita on useita ja uskon näiden viisastaneen itseäni, sillä sain kuulla myös asioita, joista minulla ei ollut aavistustakaan. Esimerkiksi tarkoituksia sanoille: (eettiset periaatteet), (mistä opettajat saavat palkan) ja paljon muuta. Olen tyytyväinen opetettuihin asioihin sekä syksyn aikana suorittamiini kurssin eri osa-alueisiin.

”Tehtävät olivat mukavia ja opettavaisia. Niiden parissa viihtyi hyvin ja ryhmämme sai mielestäni aikaan tavoitettuja tuloksia. Ne olivat lisäksi mukavan helposti ymmärrettävissä ja eivät usein olleet pitkiä, joka oli mielestäni myös hieno juttu. Parantamisen varaa jää aina mutta kaikesta huolimatta olen tyytyväinen lopputuloksiin.

”Suoritan työelämäjakson Savon ammattiopiston mediatiimissä. Mediatiimiin kuuluu vähän alle 20 henkilöä. Työskentelemme ryhminä ja tuotamme erilaisia sekä samanlaisia julkaisuita Savon ammattiopiston sosiaalisen median kanaviin. Työelämäjaksoa on ollut mielestäni erittäin kiva suorittaa koululla. Päivät ovat olleet rentoja, mutta myös töitä on saanut tehdä. Työtehtävät ovat vastanneet kurssin sisältöä ja olen päässyt tekemään monipuolisia juttuja. Työelämäjakson suorittaminen koulussa on ollut helppoa, koska saa ilmaisen kouluruuan. Ei siis tarvitse ostaa tai tehdä itselleen ruokaa töihin. Myös työvälineet ovat olleet hyvät ja hyvin toimivat. Myös apua on ollut helppo saada ja kun suoritan työssäoppimista koululla, on myös työtilat helppoa ja tuttua löytää.”

Olemme siis mediatiimissä työskennelleet ryhmissä, joten ehkä suurimmaksi osaksi olen oppinut ryhmätyöskentelyä. Ryhmässä välillä saattaa tulla erimielisyyksiä ja hankaluutta saada asiat tehtyä. Itse olen ehkä ottanut sen roolin ryhmässämme, että huolehdin töiden edistymisestä ja siitä, että päivän aikana annetut tehtävät tulevat tehtyä. Olen myös oppinut käyttämään erilaisia sovelluksia hieman paremmin. Esimerkiksi Instagramin Reels-toiminto oli entuudestaan aika lailla tuntematon, kuten myös Tiktok.”

”Tehtävät olivat monipuolisia. Tehtäviä oli kiva tehdä eivätkä ne olleet liian hankalia. Kuitenkin Tiktok-videot eivät oikein ollut ehkä omia lemppareitani.”

”Olisin ehkä halunnut, että olisi saanut edetä oman viikkosuunnitelman mukaan koko työssäoppimisen ajan. Toki tämä olisi tarkoittanut sitä, että olisi pitänyt itse keksiä paljon erilaisia ideoita, mutta tämä olisi kyllä ainakin itseltäni onnistunut. Päivät olisivat voinut alkaa ehkä joskus 9 aikaan. Mielestäni hyvä työssäoppimispäivän pituus työharjoittelussa koululla olisi ollut ehkä 9.00-15.00.”

”Työelämäjakso koululla on ollut mielestäni kiva. Olen tykännyt jaksosta, sillä se on ollut hieman rennompi kuin muut työharjoittelut. Täällä on myös oikeasti saanut tehdä jaksoon liittyviä asioita. On ollut myös kiva, että jakson aikana on saanut tehdä suorittamatta jääneitä kursseja loppuun.”

”Olen oppinut tuottamaan sisältöä ja käyttämään erilaisia somekanavia paremmin. Olen myös oppinut esimerkiksi, miten saadaan selville katsoja analyysit.”

”Tehtävät ovat olleet mielestäni hauskoja. Olen tykännyt someen päivittelystä ja postauksien ideoinnista. Tehtävissä on saanut käyttää luovuutta ja niistä on yleensä saanut tehdä aivan omanlaiset, joka on ollut kivaa.”

”Odotan joululomaa enemmän, kuin innolla, sillä olen jo hieman väsynyt työssä ja koulussa käyntiin samaan aikaan. En malta odottaa, että pääsen nukkumaan pitkään ja monta tuntia.”

”Ainut asia, jonka olisin halunnut tehtävän toisin, oli työpäivien pituus/alku. Työpäivät olisivat voineet alkaa esimerkiksi yhdeksältä, sillä minulle herääminen on todella vaikeaa (varsinkin iltatöiden takia). Aikaisten herätysten takia olen muutamankin kerran tullut myöhempään töihin, sillä en vain yksinkertaisesti ole jaksanut herätä.”

”Suoraan sanottuna en oikein ole oppinut mitään uutta, kaikki somet oli ennestään tuttuja. Olen seurannut erilaisia vaikuttajia jo pitkän aikaa, joten ymmärrän miten markkinointi someen menee. Ja äiti tekee itse asiassa täysin samalaista työtä palkallisesti niin tiedän, jo sitäkin kautta. ”

”Tehtävistä minulla ei ole niinkään sanomista, todella paljon sai tehdä omalla tavalla ja toivomallaan toteutus tavalla. Ehkä jotkut tehtävät oli ärsyttäviä ja tylsiä kuten esim. se et piti tekstittää youtube videoita. Mutta niistäkin selvittiin. ”

”Ehkä olisi ollut parempi että sai päättää omat työajat sillä 8-15 pävittäin tekemään tiktok videoita ei motivoi minua töihin tulemaan. ”

”Olen oppinut tämän jakson aikana paljon somen käytöstä, kuten miten tehdään tikktokkeja ja reelssejä. Opin myös editoimaan ja tekstittämään videoita. ”

”Tehtävät ovat olleet hyviä, on päässyt tekemään oikeanlaisia tehtäviä, joita kurssiin on kuulunut. En tiedä mitä oisin tehnyt toisin.”

Muista seurata somessa:

Facebook | https://facebook.com/savonammattiopisto  

Twitter |https://twitter.com/Sakkyfi

Instagram: @savonammattiopisto

YouTube I  www.youtube.com/Savonammattiopisto

LinkedIn I  www.linkedin.com/school/savonammattiopisto/

Amisarki TikTok I www.tiktok.com/@amis.arki

 

 

Samalta kirjoittajalta

Opiskelijoiden ääni

Terveiset markkinointitiimistä, hetki on vierähtänyt edellisestä postauksesta.

10.12.2020

Tietäjät tietää

Tietäjät tietää. Koulumaailmassa kun koittaa maaliskuu voi sanoa, että maaliskuusta on vain silmänräpäys suvivirteen. Suvivirrestä ei päivääkään.

31.5.2020

Tuoreimmat