Kesäyrittäjyys

7.12.2020 -
Kesäyrittäjyys sanapilvi

Kesätyöt ovat monelle keino kerryttää työelämäkokemusta ja ansaita rahaa esimerkiksi tulevia opintoja varten. Kesäyrittäjyys tarjoaakin loistavan vaihtoehdon perinteiselle kesätyölle ja auttaa kokeilemaan yrittäjyyttä kevyesti, voit kokeilla yrittäjyyttä kesän ajan. Mukaan voit lähteä omalla yritysidealla, joka on peräisin omasta osaamisesta, harrastuksesta tai unelmista. Ehkäpä tiedossasi on täydellinen paikka kesäkahvilalle tai olet haka tekemään nettisivuja. Monta tapaa kesäyritykseen syntymiseen, yrityksen voit perustaa yksin tai vaikka kaverin kanssa.

Mitä tarkoittaa kesäyrittäjyys?

Kesäyrittäjänä opiskelija sitoutuu pyörittämään NY-yritystään opintojensa kesäkauden aikana. Se voi kestää koko kesän, muutaman viikon tai vaikka yhden tapahtuman ajan.  Tämä on turvallinen tapa kokeilla yrittäjyyttä sekä testata oman yritysidean toimivuutta. Yrityksen voi perustaa yksin tai esimerkiksi omien opiskelukavereiden kanssa. Halutessaan yritystoimintaa voi jatkaa myös kesän jälkeenkin, mutta kuitenkin maksimissaan 12 kuukautta. Kesäyrittäjyys sopii kaikille, alasta ja iästä riippumatta.

 

Mitä hyötyä kesäyrittäjyydestä?

Saat hyvää oppia yrittäjyydestä sekä sparrausta ja mentorointia mitä oman yrityksen pyöritys vaatii. Erilaiset asiakirjat ja byrokratia tulevat tutuksi sekä saat oppia miten yritys perustetaan ja kaikki eri sen vaiheet ihan yrityksen lopettamiseen saakka. Kuopio ja Varkaus myös antavat kesäyrittäjätukea opiskelijoille. Opiskelija saa tästä opintopisteitä, joten tässä on kyse opiskelusta, lisätienestin saamisesta ja yrittäjäkokemuksen hankkimisesta. Kesäyrittäjyydestä saa Savon ammattiopistossa opinnoissa 15 osaamispistettä.

 

Tässä vielä pieni kooste kesäyrittäjyydestä:

  • Turvallinen tapa kokeilla yritystoimintaa osana opintoja
    Pääsee testaamaan yritysidean toimivuutta käytännössä
  • Saa asiantuntija-apua yrittäjyyteen
  • Byrokratia ja asiakirjat tulevat tutuksi
  • Opitaan yrityksen elinkaari
  • Sitoudutaan toiminnan pyörittämiseen
     

Hyvää tietoa NY-yrittäjyydestä löytyy osoitteesta https://vuosiyrittajana.fi/yritys/

 

Lisätietoja:
Savon ammattiopisto I
Risto Räsänen, yrittäjyysasiantuntija, Business Center
044 785 3310 I sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@sakky.fi

 

Kesäyrittäjyyteen tutustui Sami, osana työelämäjaksoa Savon ammattiopiston viestinnässä.

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat