Jatkuvanhaun kautta merkonomiksi

29.10.2020 -

Olemme aikuisopiskelijoita Savon ammattiopistosta. Haimme Liiketoiminnan koulutusohjelmaan jatkuvanhaun kautta, josta valmistumme aikanaan merkonomeiksi. Jatkuvahaku oli mielestämme hyvä juttu aikuisille sekä alanvaihtajille. Koulutukseen pystyt hakeutumaan ympärivuoden ja haku on kaikille avoin.

Me omaamme jo aikaisemmat tutkinnot, joten aikuisopiskelijana tutkinnon saaminen aikaistuu ja valmistumme 1-2 vuodessa. Opinnot ovat jatkuvanhaun kautta muotoiltu vastaamaan yksilöllisesti jokaisen aiempaa osaamista ja opintopolkua on pystynyt suunnittelemaan yhdessä opon ja tutor opettajan kanssa. Opinnoissa oli myös hyvää, kun saimme itse vaikuttaa opintoihin, oman mielenkiintomme mukaisesti ja suunnata opintoja tulevaan työelämään. Alla kerromme meidän opintopolkumme.

 

"Työskentelin 7 vuotta lähihoitajana, josta päätin jäädä opintovapaalle ja hakeutua opiskelemaan Savon ammattiopistoon, merkonomiksi. Liiketoiminnan opiskelu on ollut aikaisempaan työhöni nähden hyvin erillaista ja kiinnostavaa. Olen suunnannut omia opintojani, asiakaspalvelun ja markkinoinnin pariin ja työelämä näiden parissa kiinnostaisi.

Aloitin opinnot tammikuussa 2018 ja valmistun nyt marraskuussa 2020. Työharjoittelujen kautta olen verkostoitunut työelämään ja saanut jo opiskeluaikana itselleni mielekkään työn, jossa jatkan valmistumiseni jälkeen.

Aikuisopiskelijana minulla ei ole ollut kiinteää opiskeluryhmää, vaan olen joustavasti kulkenut eri ryhmien mukana sekä tehnyt paljon etätyöskentelynä päätetyönä opintoja kotona. Etäopiskelun olen kokenut itselleni mielekkäänä, koska olen saanut joustavasti määrittää työskentelyaikani. Etäopiskelu vaatii kuitenkin paljon itseohjautuvuutta ja opintojen viemisestä eteenpäin aikataulullisesti, vastaat sinä itse."

-Heidi 29v.

 

"Olen viime vuosina tehnyt paljon erilaisia keikkatöitä ja myös opiskellut eläintenhoitajaksi mutta sillä alalla en työllistynyt, joten päätin hakea merkonomiksi koska pidän asiakaspalvelutyöstä. Joten oli luontevaa hakea tänne.

Aloitin opinnot nyt syksyllä ja minun pitäisi valmistua kesällä 2021, koska työkokemuksen ja aikasemman koulutuksen takia saan käytyä koulun nopeammin. Opintojen suhteen mielenkiintoista on ollut tämä monessa ryhmässä opiskelu, joten tässä on saanut tutustua moneen uuteen ihmiseen.

Korona on tuonut opiskeluun oman lisänsä etäopetuksen kera. Etäopiskelussa hyvää ollut että saanut kotona opiskella, mutta siinä helposti myös lepsuilee joten koulussa oleminen ei siis haittaa yhtään. Opinnot olen suunnannut markkinointiin ja myyntiin, minkä johdosta toivon pääseväni asiakaspalvelutöihin sekä mietinnässä jatko-opinnotkin tämän jälkeen."

-Sami 29v.

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat