Vuoden viimeisiä fiiliksiä

Vuoden 2021 viimeiset kahvit juotiin livenä, lähes koko Tuo-hankkeen projektiryhmän vahvuudella. Samalla kurkattiin miltä näyttävät Savon ammattiopiston oppimisympäristöt kone - ja tuotantotekniikan työsalissa, kun uudet investoinnit ovat parhaassa mahdollisessa käytössä: tuottamassa talenttia teollisuuteen. Samalla katsottiin optimisesti tulevaan vuoteen ja summattiin vuoden 2021 aikana tehtyjä asioita. 

Varastoautomaatista suojalasit.
Varastoautomaatista suojalasit alalla liikkuessa. Turvallisuus on osa laatua.

Vuoden aikana on järjestetty koulutuksia ja koulutuskokonaisuuksia verkkoympäristöihin. Savon ammattiopiston osalta koulutuksia on järjestetty mm. muovihitsaukseen ja ne toki jatkuvat vielä vuonna 2022. Opettajat ovat ahkerasti opetelleet käyttämään kaikkia uusia koneita ja laitteita sekä niistä on tehty arkikäyttöön ohjevideoita ja koulutusmateriaaleja. Otettu digiloikka on iso ja treenaamalla loikat kantavat aina vaan kauemmaksi. Oikeasti tehtyjä asioita on niin paljon, ettei niitä edes osaa luetella.

 

Tuo-hankkeen kolme tärkeää työpakettia pitävät väen kiireisenä tulevanakin vuonna. Työpaketit voidaan teemoittaa isoiksi kokonaisuuksiksi: digitaalisen osaamisen lisääminen, kilpailukykyä uudesta teknologiasta ja osaava työvoima. Isoja ja merkittäviä teemoja alueemme kilpailukyvyn edistämiseksi ja ylipäätään teollisuuden vahvistamiseksi alueellamme.

Kaikki teollisuus ei sijoitu lähelle suuria toreja ja osaavaa työvoimaa olisi saatava jokaiseen alueen yritykseen. Jokaisen yrityksen omaleimaisuudesta olisi tärkeää viestiä myös alalle hakeutumista miettiville. Ja vaikka koneet ja laitteet ovat alalla merkittävässä roolissa, yrityksen ja sen kulttuurin muodostavat ihmiset. Omalta osaltani lupaan tuoda vuoteen 2022 lisää ihmisiä esille ja inhimillisyyttä koneiden keskelle. Mikään ei siis muutu, mutta aina voi tehdä paremmin. 

 

Lisää talenttia teollisuuteen sitten vuonna 2022! 

 

Kirjoittaja on TUO I Teollisuuden Uudet Osaajat- hankkeen viestintäasiantuntija.  

 

TUO Teollisuuden uudet osaajat- hanke on ESR- osarahoitteinen hanke, jonka päärahoittaja on Etelä-Savon ELY-keskus. Hankkeen kohderyhmänä ovat alueen yritysten henkilöstö, Savon ammattiopiston ja Ylä-Savon ammattiopiston henkilöstö ja opiskelijat sekä Savonia AMK:n henkilöstö ja opiskelijat. Hankkeen yhtenä tavoitteena on koulutuspalvelujen tuottaminen Pohjois-Savon maakunnassa. Hankkeen toteutusaika // 2020- 2022

 

Investoinnit oppimisympäristöihin on mahdollistanut Teknologia digitalisoituu-investointihanke // 2019- 2021

 

Samalta kirjoittajalta

Tarkastusmenetelmät

Tarkastusmenetelmäkoulutuksien aikana opit tuntemaan magneettijauhe- ja tunkeumanestetarkastuksen (MT ja PT) perusteet ja niiden suorit

13.1.2022

Tuoreimmat