Turvallinen opiskelu pandemia-aikana, lähihoitajaopiskelijoiden ajatuksia

18.1.2021
Koulun turvatoimet 

Viime keväänä koronaviruksen jyllätessä meistä jokainen oli etäopetuksessa. Kesän lopussa alkoi mietintä siitä, alkaako amiska normaalisti lähiopetuksessa ja näkeekö uutta luokkaa opintojen alussa. Pääsimme kuitenkin aloittamaan opinnot normaaleissa olosuhteissa. 

Olemme edelleen lähiopetuksessa, mutta kuvioihin on tullut koulun turvatoimenpiteet. Tänä päivänä tärkein turvatoimi on maskin käyttö, jota kaikkien tulisi noudattaa mahdollisuuksien mukaan. Maskin aktiivisella käytöllä voimme varmistaa lähiopetuksen jatkumisen. Koulun käytävillä ja luokissa on tarjolla käsidesiä ja jokaisessa luokassa on allas, jossa voi pestä kädet.  

Itsestään selvänä asiana myös yskitään tai aivastetaan hihaan tai nenäliinaan. Koulumme käytäntönä on, että kouluun tullaan vain terveenä ja oireiden ilmaannuttua mennään heti koronatestiin. Vältämme turhia kokoontumisia sisätiloissa ja ruokailuunkin menemme porrastetusti.
 

Lähihoitajaopiskelijoiden ajatuksia pandemian aikaisesta opiskelusta 

Meistä opiskelu tuntuu melkein samalta kuin ennen koronaa, mutta tietysti aaltoileva koronatilanne aiheuttaa epävarmuutta. Mielessämme pyörii kysymyksiä, Mitä jos olen oireeton ja tartutan muita opiskelijoita sekä Miten opintoni etenevät, jos joudutaan etäopetukseen? 

Monet meistä liikkuvat julkisilla kulkuneuvoilla, joissa ei voi pitää turvavälejä, jolloin maskia kuuluisi käyttää. Meidän mielestämme erityisesti lähihoitajaopiskelijoina on vastuullista käyttää maskia silloin, kuin tilanne vaatii.  

Vaikka tilanne on epävarma, oppilaitoksen koronasta tiedottaminen toimii hyvin ja on selkeää. Meitä opiskelijoita tiedotetaan heti Wilman tai koulun sivujen kautta, mikäli tilanne muuttuu. Meistä olisi myös suotavaa seurata uutisia tilanteeseen liittyen. Koulullamme on kuitenkin positiivinen ilmapiiri ja kouluun on mukava ja turvallinen tulla. 

 

Tuoreimmat