Kestävä rahasuhde- työpaja vieraili Valmalla

5.11.2021 -
Kuvakollaasi nuorten luonnoksista digitarinaan, lehtileikkeitä, piirustuksia ja sarjakuvia

Lokakuun viimeisellä viikolla saimme Valma21D luokalle vieraita Lasten ja nuorten säätiöltä. Linda ja Enna tulivat opettamaan yksinomaan meidän luokalle asioita rahasta ja tunteista. Paja oli suunniteltu erityisesti Valma-opiskelijoille ja sen kesto oli neljä päivää. 

Työpajan aikana tehtiin erilaisia rahaan liittyviä tehtäviä, mutta päätehtävänä oli digitarina. Digitarina piti suunnitella alusta asti itse. Saimme käyttöömme wevideo-editointi ohjelman, jolla digitarinan sai editoida mielensä mukaan. Videoiden oli määrä kestää n. 1-3 minuuttia. Aiheita oli mielin määrin, mutta yksi asia kaikissa videoissa oli yhteistä, sillä kaikkien piti liittyä rahaan. Digitarinan sai tehdä yksin tai kaverin kanssa. 

Muute tehtävät pitivät sisällään muun muassa tunteiden ilmaisua kuvakorttien kautta, rahan säästö vinkkejä ja muita rahaan ja tunteisiin liittyviä tehtäviä. Pienet tehtävät digitarinan ohella toivat päiviin lisää sisältöä. 

Työpaja herätti monessa meissä erilaisia tunteita. Erään opiskelijan mielestä paja oli tylsä, koska raha ei aiheena kiinnostanut häntä. Toisen opiskelijan mielestä paja oli taas pitkästyttävä, koska 4 päivää oli hänen mielestään liikaa, 2 päivää olisi ollut mieleinen. 

Yhteenvetona kaikkien omista mielipiteistä huolimatta, sanoisin että työpaja oli opettavainen. Pajassa oppi paljon hyviä vinkkejä esimerkiksi juuri säästämiseen liittyen.

Kirjoittajana Valma opiskelijat

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat