Hei, meillä käy taas vieraita!

Marraskuun arkeen piristystä on tuonut se, että meillä Savon ammattiopistossa on taas pystytty vastaanottamaan vieraita. Viime viikolla meillä kävi kone- ja tuotantotekniikkaan tutustumassa parikin ryhmää yläkoululaisia. Kylläpä vieraita passaa nyt vastaanottaakin, kun koneita ja laitteita on päivitetty ja pystytään todellakin tuottamaan talenttia teollisuuteen! 

Ja oli vieraita odotettu, sen kertoi opettajien leveät hymyt. Kaikkien vierailijoiden suosikki taisi kuitenkin olla Hemppa. Ainakin päätellen siitä, millä vauhdilla karkit Hempan korista katosivat. Investointihankkeet on mahdollistaneet oppimisympäristöjen massiivisen päivityksen ja vuoden päästä viimeistään ollaankin sitten jo uusissa tiloissa Savilahdessa. Uudet laitteet on vaatineet opettajilta perehtymistä ja tiedon päivittämistä. Mutta on kannattanut, upeita opiskelijaprojekteja laitteiden avulla on pystytty mahdollistamaan. 

Kuvassa on iloinen opettaja ja nuoret tutustumassa kone- ja tuotantotekniikan tiloihin.

Vierailun aikana taiteltiin lentokoneita, koottiin kaivuri, kokeiltiin hitsaussimulaattoria ja ratkottiin alan asiantuntijuutta Kahoot-visan avulla. Alalla kyllä kiinnostavaa tekemistä löytyy ja paljon ihmeteltävää. Tutustuttiin opiskeluun ja nähtiin ihan niitä tehtäviä, joita hitsaajat, koneistajat ja koneasentajat tekevät oikeastikin. Pakko todeta, että olette ihan mahtavia talentteja tulevaisuuteen ja teollisuuteen, kiitos kun kävitte. 

Meillä siis tavallista Amisarkea eletään ja Savon ammattiopiston löydät myös TikTokista. Suuren suosion saaneen videon vierailusta löydät täältä.
Kannattaa käydä seuraamassa meitä, luvassa on lisää kiinnostavaa sisältöä.

 

Omron robotti.
Saammeko esitellä: "Hemppa".
Korin pohjalla kolme karkkia jäljellä.
Päätellen jäljelle jääneestä karkkimäärästä Hemppa oli päivän suosikki.

 

 

 

Savon alueen isoja metallialan työpaikkoja.
Yläkoululaisten kanssa bongailtiin tuttuja alueen isojen yritysten nimiä. 

 

Tutustutaan uusiin koneisiin ja laitteisiin.
Uudet oppimisympäristöt siirtyvät pian Savilahteen. 

 

 

Kirjoittaja on TUO I Teollisuuden Uudet Osaajat- hankkeen viestintäasiantuntija. 

Haluatko vierailla ryhmäsi kanssa tutustumassa kone- ja tuotantotekniikkaan? Tai haluatko muuten lisätietoa alasta?

Tulkaahan vierailulle ja olkaa rohkeasti yhteydessä: 

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Marttinen Jukka
opettaja
kone- ja tuotantotekniikka
CNC-koneistus
teknologia-hankkeet
PL 87 (Hehkukatu 1)
70211 Kuopio

Samalta kirjoittajalta

Tarkastusmenetelmät

Tarkastusmenetelmäkoulutuksien aikana opit tuntemaan magneettijauhe- ja tunkeumanestetarkastuksen (MT ja PT) perusteet ja niiden suorit

13.1.2022

Tuoreimmat