Voihan Korona...

6.4.2020 -

Voihan Korona minkä teit. Kevään robotti pilotoinnit jouduimme perumaan mutta nyt työaikaa jää enemmän loppuraportteihin, verkkokurssin työstämiseen ja jo hankittujen robottien ohjelmointiin. Pilotti opiskelijamme ovat kuitenkin saaneet aloittaa työssäoppimisen hoivapalveluissa ja sitä kautta saamme arvokasta kokemusta robottien ja muidenkin hyvinvointiteknologialaitteiden käytöstä työelämässä. Samalla tietämys erilaisista toimintakykyä tukevista/edistävistä laitteista lisääntyy niin hoivatyöntekijöiden kuin asukkaidenkin parissa. Etäyhteyksien ja sen tuomien mahdollisuuksien osuus myös lisääntyy huimasti.

Kun Moodle verkkokurssia työstämme koko ajan eteenpäin, on mukava huomata mitä kaikkia toimintoja moodlessa onkaan. Nyt viimeistään tulee tutuksi esimerkiksi erilaisten tenttien tekeminen. Se on niin mukavaa, että on pakko jo jarruttaa intoa, jottei verkkokurssin suorittaminen ole opiskelijoille liian työläs. Hankaluutta on myös ollut rajata mitä robotteja verkkokurssilla esittelee….monenlaisia härpäkkeitä kun maailmalta löytyy J

Ja kokoajan myös meidän hankeporukka bongaa uusia robotteja, joista on maailmalla saatu hyviäkin kokemuksia, esimerkiksi läsnäolo robotti Sara https://www.sara-robotics.com/en Hanke vaan loppuu liian nopeaan, eikä kaikkia millään ehditä enää pilotoida.

Ja vaikka ehdittäisiinkin ainakin jollakin tavalla pilotoida, ongelmaksi nousee robottien hankkiminen. Olisimme halunneet ostaa pilotoitavaksi Aibo robottikoiran, mutta sen ostaminen Suomeen ei ole mahdollista. Ehkäpä myös robottien hankintakanavat helpottuvat, kun robotiikan käyttö tulee arkipäiväisemmäksi.

Seuratessa tämän maailman menoa ja toimenpiteitä Korona epidemiaa vastaan, huomaa, että roboteista on apua myös tässä tilanteessa: https://www.youtube.com/watch?v=m3axjiwNVi8 esimerkki lääkkeiden toimitus robotista ja hoivaroboteista: https://www.youtube.com/watch?v=MwVfw-NWEUI

Kaikki on mahdollista J

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat