Tekoälyä ammattiopiston arkeen

10.2.2020 -

#bottipositiivinen

Tervehdys,

täällä kirjoittelee Miina alias BottiPositiivinen. Aloitin tammikuun lopulla työt Sakkylla VETbot -hankkeessa ja arvelin kirjoitella terveisiä tänne blogiin ehkä noin kerran kuukaudessa, katsotaan miten juttu irtoaa! Ja koska olen delegoinnin mestari ja tykkään osallistaa ihmisiä, myös sinulla on mahdollisuus päästä osalliseksi blogiani. Käyttämällä instagramissa #bottipositiivinen -häshtägiä voit jättää oman jälkesi hankkeeseen.

Aiemmin olen työskennellyt vuosikausia Kuopion kaupungin Nuorisopalveluilla kehittämishankkeissa ja nuorisotyöntekijänä. Viimeisimmäksi olin kehittämässä nuorten tieto- ja neuvontatyön tekoälytekniikkaa, chatbottia ja online-palveluita.

Vastapainona hanketyölle ja kaikelle digidigille tykkään työssäni aidoista ihmiskontakteista, olipa se vertaistiedottamisryhmän ohjaamista tai Walkersin liikkuvan nuorisotila-auton eli Wauton ajamista. Mielestäni kaiken digitaalisuuden keskellä ei pidä unohtaa aidosti nähdä ja kuulla ihmistä verkon takana. Tästäkin syystä toivon tapaavani mahdollisimman paljon tyyppejä IRL = in real life.

Mikä ihmeen VETbot? Kaksivuotisen VETbot -hankkeen (OPH) tavoitteena on tutkia, kehittää ja kokeilla tekoälyteknologian uudenlaisten visuaalisten käyttöliittymien mahdollisuuksia yksilöllisen osaamisen kehittämispolun eri vaiheissa ja sähköisissä ympäristöissä huomioiden myös monikulttuurisen ja kansainvälisen oppijan tarpeet. Uusien teknologioiden avulla kehitetään palvelujen saatavuutta ja asiakaskokemusta vapauttaen henkilöstöresursseja rutiininomaisista työtehtävistä.

Omnian hallinnoima ja Sakkyn sekä Suomen Yrittäjäopiston osatoteuttama VETbot -hankekokonaisuus pyrkii yhdessä hakemaan ratkaisuja tekoälyn ja chatbottien hyödyntämiseen eHoksissa, opintojen henkilökohtaistamisessa, arvioinnin rutiinitehtävien automatisoinnissa ja työpaikalla tapahtumaan oppimiseen liittyvissä rutiinitilanteissa.

Sakky testaa ja kehittää yhdessä valittuja toimintaprosesseja, joissa hyödynnetään oppimisanalytiikkaa, suunnitelmallista tiedonkeruuta ja robotiikkaa sekä henkilökohtaistamis-, ohjaus- ja arviointiprosesseja. Tavoitteena on kerätä tietoa eri kohderyhmien suhtautumisesta ja kokemuksista chatbottien kanssa asioimisesta. Kerätyn tiedon tavoitteena on kehittää opiskelijalle helposti lähestyttäviä, matalan kynnyksen välineitä opintojen henkilökohtaistamiseen. Lähtökohtana työssä on kehitettävän palvelun käyttäjien kuuleminen ja osallisuus kehittämisprosessissa.

 

Huh! Nyt meni ohi hilseen! - Äläpä huoli, laita minulle kysymys vaikkapa Mentimeterin kautta!

Allekirjoittaneen tavoittaa ihan livenä Sammakkolammentieltä ja mahdollisimman paljon jalkautumasta opiskelijoiden, opettajien ja muun henkilökunnan pariin.

Mikäli kiinnostuit yhteistyöstä hankkeen kanssa, niin soittele tai laita viestiä tulemaan. Tulen mielelläni kuulemaan millaisia ajatuksia just sulla on!

BottiPositiivinen / Miina

Samalta kirjoittajalta

Lomilta lompsis

Tämä vuosi lompsahti vauhdikkaasti käyntiin perehdyttämällä opiskelijoita digitaalisen asiakaspalvelun saloihin.

7.1.2021

Tuoreimmat