Kokemusten niputtamista :)

13.3.2020 -

HyvinRobo hankkeen loppu alkaa häämöttämään ja työstämme parhaillaan hankkeen materiaaleja lopulliseen kuntoon. Kirjaseen tuomme esille hankkeen aikana saamiamme kokemuksia, joissa suurimmassa roolissa on käyttäjien näkemykset ja kokemukset. On olut hienoa saada heiltä palautetta ja palautteet ovat olleet myönteisiä. Ja kuten arvata saattaa, on Hyrri kissa ollut jokaisessa paikassa suosituin robotti.

Myös Moodle kurssiin olemme halunneet tuoda mahdollisimman paljon käytännön esimerkkejä hoivatyön roboteista. Sitä työstämme edelleen. Hankkeen alussa tuntui, että hoivatyössä ei robotteja kovin montaa ole käytössä, mutta nyt niitä näyttää löytyneen jo mahdoton määrä. On siis tarpeellista rajata mitä robotteja on järkevää nostaa esille ja myös tässä on käyttäjien kokemukset arvokkaassa asemassa.

Lähihoitaja opiskelijoiden pilotit jatkuvat ja nyt keväällä moni opiskelija suorittaakin valinnaisen tutkinnonosan osaksi opintojaan. Weltech hankkeen kanssa yhteistyössä tehty Hyvinvointiteknologia toimintakyvyn edistämisessä verkkokurssi on saanut huomiota ja yhä useampi opiskelija on valinnut sen valinnaiseksi tutkinnonosaksi. On hienoa, että monet maakunnat saavat näiden pilottiopiskelijoiden kautta tietoa ja kokemusta erilaista hyvinvointiteknologian mahdollisuuksista asiakastyöhönsä.

Pepperin pilotointijaksot myös jatkuvat. Palaute Kihmulan palvelukodilta oli positiivinen ja saimmepa uuden pilotointi pyynnön tämän jakson vuoksi myös toiseen Vaalijalan yksikköön, jonne mielellämme Pepperin annamme kokeiltavaksi. Pepper robotti on tuonut pilotointi kohteisiin yhteisöllisyyttä lisää. Monet ovat kertoneet, että he viettävät asukkaiden kanssa enemmän yhteistä aikaa esimerkiksi iltaisin Pepperin tietovisoja pelaillessa.

Koulutuskokonaisuuksia olemme myös jakaneet yhdessä Weltech hankkeen kanssa. Lähihoitajaopiskelijat ovat saaneet kuulla hyvinvointiteknologiasta ja robotiikasta hoiva-alalla ja ovat halutessaan saaneet myös kokeilla erilaitteita käytännössä. Lähes jokaisen koulutustilaisuuden jälkeen aina joku opiskelija haluaa valita Hyvinvointiteknologia toimintakyvyn edistämisessä valinnaisen tutkinnonosan osaksi opintojaan. Huippu juttu!

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat